PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Prefinjena kolekcija lampi inspirisanih cvetom lotosa

  • Objavljeno:
  • 21.5.2020

Italijanska kompanija sa sedam vekova dugom tradicijom izrade prefinjenih rasvetnih tela od murano stakla – Barovier&Toso, predstavila je novu kolekciju stonih i visećih lampi Padma, inspirisanih elegantnom formom lotosovog cveta.

 

Kolekcija je ponela naziv upravo po ovom vodenom cvetu, kako reč padma na sanskritu znači lotos. Cvet lotosa simbol je elegancije, prefinjenosti i čistoće u klasičnoj literaturi mnogih azijskih kultura.

 

 

U umetničkom spoju tradicije i dizajna, renomirani italijanski proizvođač kreirao je kolekciju Padma koja je oličenje moderne elegancije. Dizajnirana da izrazi sintezu elemenata, sinergiju kontrasta, Padma predstavlja živopisan dijalog između unutrašnjeg i spoljašnjeg, elemenata koji su postavljeni jedan unutar drugog, različitih u formi, nijansi, načinu izrade, ali ipak harmonično spojenih u jednu celinu.

 

 

Lampa je izrađena u potpunosti od venecijanskog kristala, duvana i oblikovana o strane majstora ovog zanata, i načinjena iz tri elementa: spoljašnjeg difuzera, unutrašnjeg "cveta" sa finim reljefnim efektom, kao i poslednjeg elementa koji pruža delikatnu boju lampama – preko bele i žute, do akvamarin i ružičaste, u ukupno sedam različitih nijansi.

 

      

 

Spoljašnja ampula poseduje čist dizajn, načinjena iz jednog duvanja stakla i nijansirana postepeno u sivu i belu boju. Drugi elementi načinjeni su u reljefnoj tehnici koja je tipična za Murano, i oblikovani u sofisticirane forme čiji horizontalni preseci otkrivaju oblik delikatnih latica na procvetalom lotosu.

 

 

Padma dolazi u tri različita modela stonih lampi i četiri visilice. Kolekcija uključuje i lampe u klasterima sa tri rezličita difuzera i tri svetlosna izvora.

 

Foto: Barovier&Toso