PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Louis Vuitton slavi 200. rođendan promovišući stvaraoce širom sveta

  • Objavljeno:
  • 14.9.2021

Louis Vuitton slavi 200ti rođendan. Za ovu godišnjicu, odabrali su 200 vizionara širom sveta - aktiviste, naučnike, istraživače, umetnike kako bi pobliže ispričali njihovu priču, doprinos i stvaralaštvo. Neki od učesnika u ovoj inicijativi je i ABIBOO Studio, dizajnerka Aleks Prob, ali i mnogi drugi.

Povodom svog 200. rođendana modni luksuzni brend Louis Vuitton odabrao je 200 vizionara koji su postigli značajna dostignuća i dizajnersko stvaralaštvo. Ovi vizionari i njihove priče su Louis Vuitton izložio je na svojoj internet stranici i širom sveta u prodavnicama u vidu prtljažnik, kao i njihov doprinos i priče. Svaki vizionar je reinterpretirao prtljažnik na svoj način, daje simbol predmetu koji je doveo do osnivanja brenda i njihovog razvoja.

 

Digitalne priče biće u izlozima Louis Vuitton širom sveta 100 dana, počev od 4. avgusta 2021. godine.

 

Abiboo digitalni prtljažnik Akoro
 

Zanimljive priče prtljažnika

 

Srce umetnika

 

Jedan od 200 inovatora koje je Louis Vuitton izabrao za proslavu 200 godina je i arhitektonski studio Abiboo - globalni dizajnerski tim specijalizovan za arhitekturu, samoodržive gradove, svemirsku arhitekturu i digitalnu umetnost. Njegovi nedavni projekti uključuju grad Nuwa na Marsu i bunker za sudnji dan. Abiboo-ov osnivač, španski arhitekta Alfredo Munoz, prepoznat je među najmlađim evropskim liderima i dizajnerima.

 

Abiboo, unutrašnost digitalnog prtljažnika Akoro

 

Kovčeg koji su kreirali za ovu priliku nazvan je Akoro, neologizam koji znači "srce umetnika". Prtljažnik koji su kreirali je impresivno iskustvo virtuelne stvarnosti koje reaguje na svoju okolinu u realnom vremenu, a istovremeno pruža impresivno putovanje do novih granica: svemirskih putovanja i virtuelne stvarnosti. Dok je Akorova spoljašnjost dinamična, unutrašnjost je netaknuta jer štiti prave tajne srca.


Louis Vuitton doniraće 10.000 evra u ime ABIBOO Studija dobrotvornoj organizaciji koja se fokusira na omogućavanje pristupa umetnosti i kreativnosti mladim ljudima iz ugroženih zajednica. 

 

 


Povezane vesti:

Ekskluzivni KućaStil intervju: Alfredo Munjoz, arhitekta prvog grada na Marsu za 250.000 ljudi

Prefinjena kolekcija rasvete Dolce & Gabbana (VIDEO)


 

Poezija ispisana na koktelskoj salveti

 

Inspirisan umetničkom istorijom, rođen je pokret gde najveštiji pesnici hvataju realne priče na kokltelskoj salveti. Recenzija poetičnih salveta kako su je nazvali slavi pesnike i njihovu mogućnost da pretoče njihovu maštu u narativ koji možemo da iskusimo. Osnivači ovog pokreta, Ana Sedel I Karolin King su zastupaju poeziju, približavaju ljudima njenu moć i nauku iza nje. Već godinama ova platforma inspiriše i pokreće globalne čitače i pisce koji traže da promovišu poeziju kao alat za mentalno, fizičko i socijalno blagostanje.

 

''Poezija ispisana na koktelskoj salveti'' je sada platforma koja nudi savete i mogućnost umetničke kolaboracije kada je u pitanju poezija i nauka i na taj način približavaju i razbijaju barijeru između ovih disciplina, što su vešto prikazali i na prtljažniku kreiran za Louis Vuitton.

 

Prtljažnik The Napkin Poetry Review za proslavu Louis Vuitton 200. rođendana

Izvor slike: Louis Vuitton

 

Umetnost neobičnih murala

 

Kreativnost Aleks Prob, dizajnerke i umetnice istražuje emocije kroz proslavu boja, tekstura i pozitivnu stimulaciju čula što je i prenela na svoj prtljažnik koji je kreirala za Louis Vuitton. Njena inspiracija dolazi iz svakodnevnih dizajnerskih komada i umetničkih dela koji promovišu sva čula kao što su vizualni, zvučni, mirisni i uz sve to pospešuju prisećanje na uspomene. Sve ovo Aleks odražava i na murale oživljavajući zidove i dajući im energiju budući da posmatra sve strane i uglove zidova jenako. Njen prvi projeka bio je 18m dugačak mural na zidu zgrade kompanije Dropbox u Njujorku, a njeni neverovatni radovi se dalje protežu na neočekivane površine poput dno bazena i kolekcije pločica.

 

Prtljažnik Alex Probe za proslavu Louis Vuitton 200. rođendana

Izvor slike: Louis Vuitton

 

Preostale priče pronađite klikom na link.

 

Izvor: ABIBOO Studio i Louis Vuitton