PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Inovativni radijator koji izgleda poput skulpture

  • Objavljeno:
  • 14.3.2017

Android nije običan radijator. Neobičnog izgleda, poput nekakve skulpture, ulepšava enterijer doma, kancelarije ili čak hotela. Dizajniran za kompaniju "Antrax IT", "Android" je radijator inovativnog dizajna i u pogledu forme, ali i tehnologije koja je u njega implementirana.

 


   Nameštaj koji greje kupatila

 

   Dizajner Davide Vercelli kreirao je novu generaciju grejnih tela namenjenih kupatilima.

   Inovativan nameštaj predviđen je za opremanje, grejanje i sušenje, a izrađen je od prirodnih            materijala i specijalnog grejnog jezgra.


 

Oblikom podseća na japanski origami, sa neočekivanim površinama koje deluju poput listova papira, iznova i iznova savijanih. Dinamičan niz uglova i linija nabranog  "metalnog lista" kreira senke i svetlosne efekte koji naglašavaju njegovu kompoziciju.

 

 

Kao dodatak standardnom modelu, "Android IQ" je sofisticiranija verzija kod koje su nabori postavljeni pod uglovima koji dodatno ističu njegov odvažan dizajn.

 

 

Prednosti ovog radijatora ne zaustavljaju se samo na revolucionarnom izgledu: njegov kreator, poznati arhitekta i dizajner Daniel Libeskind, posvetio je pažnju i pitanju održivosti. Android je načinjen od 100% prirodnih materijala, a zahvaljujući patentiranom sistemu, spreman je za rad veoma brzo i funkcioniše uz značajnu uštedu energije.

 

 

Zahvaljujući ovom radijatoru, kompanija "Antrax IT" nagrađena je prestižnim priznanjem za dizajn "Good Design Award", koje dodeljuje Chicago Athenaeum, čikaški muzej arhitekture, umetnosti i dizajna, u saradnji sa Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane nauke.

 

Foto: antrax.it