Nameštaj koji greje kupatila

 • Objavljeno:
 • 12.12.2016

Dizajner  Davide Vercelli kreirao je za kompaniju "Rotfil" novu generaciju grejnih tela prvenstveno namenjenih kupatilima. Inovativan nameštaj "HOM" predviđen je za opremanje, grejanje i sušenje, a izrađen je od tradicionalnih ili prirodnih materijala poput kedra i terakote.

 


   CERSAIE 2016: Četiri topla i šarmantna kutka za svaki dom

 

   Otkrivamo vam četiri načina da uz pomoć keramike kreirate šarmantan i prijatan kutak u svom        domu koji će oduševiti sve koji uživaju u toploj porodičnoj atmosferi.

 


 

Kolekcija je prikazana na ovogodišnjem sajmu "Cersaie" u Bolonji, koji je najveći sajam keramike i opreme za kupatila. Kolekcija "HOM" obuhvata police, stolice i ploče, a unutar svakog predmeta nalazi se tehnološko jezgro koje pretvara nameštaj u grejne objekte za sušenje odeće, peškira ili sedenje.

 

 

Tehnološko jezgro ovih termalnih predmeta sastoji se od specijalnog grejnog kertidža skrivenog između  izdržljivih ploča od prirodnih materijala. Ploče efikasno zadržavaju toplotu i lagano je otpuštaju tokom dužeg perioda.

 

 

 

Ova tehnologija predstavlja najnapredniji sistem u sferi štedljivog električnog grejanja, a rezultat je tri godine istraživanja koja su sproveli dizajner i kompanija "Rotfil" u saradnji sa Politehničkim univerzitetom u Torinu.

 

                                         

 

Prva kolekcija "HOM" proizvoda je predstavljena 2013. godine a najnoviji proizvod iz kolekcije je "Xilo", grejač za peškire načinjen od libanskog kedra koji je otporan na vlagu. "MaxiXilo" je personalizovana verzija čija se veličina i snaga mogu prilagoditi željama kupca što ga čini pogodnim za bilo koje okruženje.

 

 

 

Još jedan inovativan proizvod je "Terra", koji poseduje linearan dizajn i izrađen je od terakote. Kolekcija takođe uključuje najnovije verzije polica "Basic" i "H Pad", stolicu "Zig Zag" koja se može koristiti i napolju, i "Radiatore" jedini proizvod koji je prvenstveno namenjen grejanju prostorije.

 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo, video

  Sat koji "gravira" vreme

  Postoji mnogo načina da se pokaže tačno vreme, a dizajneri švajcarske kompanije 42foundry osmislili su jedan izuzetno kreativan. Predstavljamo vam jedinstveni časovnik ETCH.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više

  Photo, Video

  Novogodišnji poklon za novo grejanje u vašem domu

  Novogrejanje.com je za sve one koji vole toplu porodičnu atmosferu pripremio specijalan novogodišnji poklon – popust za novo grejanje u vašem domu koje dobijate tokom praznika, a možete iskoristiti i na proleće. 

  Saznaj više

  photo

  Trostruka stolica za ljuljanje

  Hal Taylor je maštoviti stolar koji je došao na genijalnu ideju kako da promeni ustaljen dizajn stolica za ljuljanje i omogući svoj svojoj deci da se ljuljaju s njim dok im čita priče.

  Saznaj više