PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zgrada u Šangaju koja se stalno pokreće

  • Objavljeno:
  • 27.7.2017

Šangaj je dobio novu arhitektonsku atrakciju - kulturni centar sa fasadom nalik zavesi od bronzanih cevi koje se konstantno kreću ostavljajući fascinantan vizuelni utisak.

 

U pitanju je novi kulturni centar najvećeg grada Kine koji je sastavni deo nove finansijske četvrti u priobalnom delu Šangaja. Zgrada nosi naziv "Fosun Foundation", centralni je deo stambeno-poslovnog kompleksa "Bund Finance Center" i nalazi se pored čuvene šangajske ulice Bund.

 


   Spektakularan toranj u Dubaiju koji će nadvisiti Burdž Kalifu

   U Dubaiju je počela gradnja novog supervisokog tornja Dubai Creek Tower, koji će nadvisiti               trenutno najvišu zgradu na svetu za 100 metara i postati obeležje novog distrikta u ovom gradu.

 


 

Projekat su zajednički realizovale poznate firme u svetu arhitekture "Foster+Partners"  i "Heatherwick Studio" koje su jedinstvenu fasadu ovog zdanja opisale kao "pokretni veo, koji se prilagođava promenama u zavisnosti od toga šta se dešava u zgradi".

 

Sama zgrada ima 4.000 kvadratnih metara, a pored glavne pozorišne sale sadrži i niz izložbenih dvorana i sala za različita kulturna događanja, uključujući i jednu na krovu.

 

Kako izgleda ovo zdanje koje već izrasta u arhitektonsku atrakciju Šangaja možete videti u video zapisu koji sledi. 

 

 

POGLEDAJTE OBAVEZNO: Prvi drveni stadion na svetu

 

 Foto: Laurian Ghinitoiu