PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zgrada BIGZ-a dobija novi izgled

  • Objavljeno:
  • 19.2.2021

Zgrada nekada najveće štamparije na Balkanu postaće novi ukras Beograda za nešto više od 18 meseci koliko je planirano za rekonstrukciju. U zgradu će ukupno biti uloženo više od 40 miliona evra.

 

Marera Real Estate Partners je u svom prvom partnerskom projektu kupila zgradu BIGZ-a koju će obnoviti prema oprobanom konceptu sestrinske kompanije, Marera Properties. Nakon transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Beograđanke u kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom "Aleksandar gradnja" iz Novog Sada koja je između ostalog podigla i zgradu Bulevar Centar.

 

Firma MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a.

 

 

Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija tesno će sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

 

Projekat je izradio beogradski arhitektonski studio Remorker Architects.

 

"Ovo monumentalno zdanje ima preko 40.000m2, od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona. Što se tiče dizajna kancelarijskog prostora srpsko tržište uveliko prepoznaje Mareru po savremenosti, inovacijama i funkcionalnosti najvišeg nivoa", navodi Milana Srećkov, direktorka kompanije Marera Properties.

 

 

Kao budući moderni poslovni centar, BIGZ će kompanijama zainteresovanim za zakup ponuditi kombinaciju klasičnih kancelarija različitih veličina i open space koncepta, ali i mogućnost da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama i specifičnim zahtevima.

 

Foto: Remorker Architects