PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zeleni nebeski most u Kini

  • Objavljeno:
  • 16.11.2018

Spektakularne stepenaste terase vijugaju visoko iznad zemlje i povezuju četiri kule mešovite namene u gradu Džuhaj u Kini.

 

Ambiciozan projekat, koji potpisuje kineska arhitektonska kompanija Aedas, predviđa zeleni nebeski most između kula koji formira trodimenzionalnu vertikalnu baštu – novi javni trg i mesto susreta u milionskom gradu.

 

 

Nazvan "Hengqin CRCC Plaza", projekat predstavlja duh povezivanja, spajanja, komunikacije i cirkulacije među stanovnicima, koji je otelotvoren u formi mosta.

 

Ceo projekt obuhvata 200.700 kvadratnih metara i biće izgrađen u novoj četvrti grada. Četiri kule obuhvataju zgradu sa sedištima kompanija i tri zgrade namenjene za izdavanje poslovnog prostora: kancelarije, prodavnice, fitnes i sportski centri, bazeni…

 

 

Velika pažnja posvećena je orijentaciji zgrada, tako da ne zaklanjaju jedna drugu i pružaju maksimalno uživanje u pogledu. Dve više kule postavljene su na severoistočnom i jugoistočnom kraju, na raskrsnicama puteva, što im pruža veću vrednost i bolji pogled, dok su niže kule smeštene u sredini i preko njihovih krovova se pruža zeleni nebeski most.

 

 

Duž glavne ulice predviđeni su prodajni objekti luksuznih brendova, dok se na nižim nivoima u srcu kompleksa, takođe nalaze prostrane javne zelene površine.

 

Predviđeno je da projekat bude završen do 2022. godine.

 

 

Foto: Aedas