PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujući kompleks u obliku gnezda

  • Objavljeno:
  • 3.8.2020

Inspirisan urođenom potrebom za zaštitom i sigurnosti, kompleks Cocoon činiće niz neobičnih građevina u obliku gnezda, koje će biti izgrađene u mestu Tulum u Meksiku.

 

Ovaj projekat, koji potpisuje poznata arhitektonska firma "DNA Barcelona Architects", u potpunosti je inovativan i u pogledu estetike i tehnologije.

 

 

Polukružne zgrade, obgrljene visokom fasadom, kreiraju prostor u kojem se ljudi osećaju sigurno i slobodno da se prepuste uživanju ili povezivanju sa drugim stanarima.

 

 

Kompleks od preko 46.000 kvadratnih metara obuhvataće tri stambene zgrade i dve zgrade hotela, sa 204 apartmana i 167 soba, kao i 16 privatnih vila.

 

 

Koncept je rođen s idejom da pruži gostima luksuzno i komforno utočište, idealno mesto za beg od svakodnevnog života.

 

 

Luksuzni objekti su dizajnirani i pozicionirani tako da pruže neometan pogled na prirodu, kao i izolovano i mirno okruženje bez obzira na međusobnu blizinu objekata.

 

 

Svako "gnezdo" funkcioniše kao samostalna jedinica, u čijem se središtu nalazi zona za zajedničke aktivnosti sa velikim bazenom kao centralnim elementom.

 

 

 

U okviru svakog objekta nalaziće se bazeni, dečje igraonice, sale za konferencije, restoran, bar, i zone pod autohtonim biljkama koje će oplemeniti čitav prostor.

 

 

 

Više detalja otkrijte u video prilogu.