PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Tiffany&Co: elegancija u arhitekturi

  • Objavljeno:
  • 28.7.2014

Zgrada Tiffany&Co u ulici 15 Union Square u srcu je svih Njujorčana i pravi je sinonim elegancije ovog grada. Zgradu je podigao 1870. godine Čarls Luis Tifani kao dom svog slavnog preduzeća, a projekat je uradio arhitekta Džon Kelum.

 

Arhitekti njujorškog biroa Oda Architecture su nad starom zgradom projektovali sedam spratova rezidencijalnih stanova, stvarajući harmoniju između prošlog i sadašnjeg dizajna. Tako ova rezidencija visoka 12 spratova pleni svojom prozirnošću, ali je u isto vreme sačuvala originalne arkade stare petospratnice.

 

Nov dizajn je uklonio cigle i otkrio livenu gvozdenu strukturu kako bi zgradi vratio osnovni izgled. Sedam novih spratova – serija elegantnih staklenih kocki sa različitim uglovima stvara živahan pogled na grad preko prostranih privatnih terasa.

 

Nova fasada je dizajnirana uz pomoć složenih slojeva koji oslikavaju park koji se nalazi ispred nje, sa zidom visokim 17 metara. Staklena zavesa je izolovana niskom “enviromental zaštitom”, a staklo je nisko laminirano.

 

Stakla su uokvirena pločama premazanim crnim cinkom. Ovakva tehnologija stvara preko dana skoro savršenu refleksiju parka s nežnom prozračnošću u toku noći naglašavajući istorijsku strukturu.

 

Dobijeni rezultat ukazuje da se zgrada prelama u prošlosti i budućnosti pretvarajući tradiciju u savremenu arhitekturu. Zahvaljujući tome novih 36 rezidencijalnih jedinica, svaka s terasom, uživa nepodeljen pogled na zelenilo istoimenog parka.

 

Pogledajte kako danas izgleda ova prelepa zgrada i zavirite u jedan od njenih elegantnih apartmana.