PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

TC Belgrade Plaza do 2017. na Karaburmi

  • Objavljeno:
  • 18.7.2015

Projekat tržnog centra u Višnjickoj ulici dobio je ovog meseca građevinsku dozvolu, čime su završene administrativne pripreme za realizaciju ovog projekta.

 

Nakon više revizija projekta, konačno rešenje ima 61.000 kvadrata izgrađene površine sa 32.335 kvadrata prodajnog prostora raspoređenog na tri nivoa. Na dva nivoa nalaziće se prodajni prostor, dok je na trećem nivou planiran rekreativno-zabavni sadržaj, uključujući bioskop i brojne ugostiteljske objekte sa pogledom na Dunav, prenosi Beobuild.

 


     Zavirite u Dubai Mall, najveći tržni centar na svetu (VIDEO)

 

     Dubai Mall je najveći i najposećeniji tržni centar na svetu. Smešten je u blizini Burdž Kalife, a da      biste ga obišli potrebno vam je nekoliko dana.

 


 

Investitor "Plaza Centers" već je prisutan na domaćem tržištu, a poznat je po centru u Kragujevcu koji je krajem prošle godine prodat novom vlasniku. Međutim, ova poslovna transakcija neće uticati na razvoj ostalih planiranih projekata, što potvrđuju i najave novih investicija u Beogradu. 

"Plaza Centers sa svojom dugoročnom strategijom polaže veliku nadu u srpsko tržište. Želimo da ponovimo uspeh našeg prvog projekta u Srbiji "Kragujevac Plaze", ali ovoga puta u Beogradu", kažu investitori. 

Parcela na kojoj će biti izgrađen tržni centar nalazi se na mestu nekadašnje fabrike "Sport star" u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi. Da bi otpočela gradnja novog tržnog centra neophodno je ukloniti postojeće objekte, a taj posao će krenuti vrlo skoro i biće obavljen do jeseni. 

Vrednost cele investicije iznosiće oko 80 miliona evra, a završetak se očekuje u prvoj polovini 2017. 

Mnogima poznatiji kao "Višnjička Plaza" - projekat u Višnjičkoj sada nosi ime "Belgrade Plaza", a početak gradnje je najavljen za oktobar ove godine. 

Pored toga, novo ime dobio je i projekat na mestu starog saveznog MUP-a, koji se sad zove "Sky Plaza" i takođe je u procesu pribavljanja građevinske dozvole po novom zakonu. Realizacija ove dve velike investicije stavila bi "Plaza Centers" na listu najvećih investitora u glavnom gradu, a tržište bi dobilo novog velikog igrača i veću ponudu u više segemenata.

 

 

Izvor: Beobuild / b92.net