PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Spektakularan neboder Zahe Hadid u Majamiju

  • Objavljeno:
  • 25.2.2018

Jedan od poslednjih velikih projekata arhitekte Zahe Hadid poprima svoj oblik i biće završen u toku 2018. godine. Impresivna zgrada, koju nazivaju i jednim od najkompleksnijih, najambicioznijih i tehnički najnaprednijih građevinskih projekata na svetu, imaće egzoskelet kakav do sada nije viđen u tim razmerama.

 

Nazvan One Thousand Museum, stambeni toranj uzdizaće se 62 sprata i posedovati 83 stana koji će se prostirati na pola ili čitavom spratu zgrade. Projekat je započet 2015. godine i to će biti prvi i jedini Zahin neboder na zapadnoj hemisferi.

 

 

S visinom od 210 metara, to će biti i jedna od najviših zgrada u Majamiju i nalaziće se u nizu nebodera smeštenih u samom centru grada.

 

 

Jedinstven egzoskelet kompleksnog dizajna, načinjen od 5000 betonskih blokova ojačanih fiberglasom, uvija se po fasadi zgrade i pruža joj snažan karakter.

 

 

Na vrhu zgrade nalaziće se privatni helidrom koji je trenutno jedino planirano sletilište za helikoptere na privatnoj stambenoj zgradi u celoj Floridi.

 

 

Na vrhu zgrade će se nalaziti i zatvoren bazen, natkriven zakrivljenom metalnom tavanicom koja reflektuje talasanje vode. Visoki prozori pokrivaće dvostruku visinu prostora i obezbediti impresivan pogled na grad i okean. 

 

 

Stanarima zgrade biće dostupni i bazen na otvorenom, teretana, spa centar, bioskop.

 

 

Gradnja zgrade prikazana je u dokumentarnoj emisiji "Impossible Builds" "Discovery" kanala koja prati najambicioznije projekte širom sveta.