PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Proglašeni dobitnici A’ dizajn nagrade za 2014. godinu

  • Objavljeno:
  • 28.4.2014

Ove godine je primljeno više od  12.500 projekata iz čak 208 zemalja, podeljenih u ukupno 105 grupa. Žiri od 50 članova koji su činili profesionalci, članovi medija i preduzetnici pregledali su prijave i izabrali pobednike u 74 različite kategorije, a mi vam predstavljamo tri najbolja dostignuća u prethodnoj godini u oblasti arhitekture.

 

AEDAS-ov kulturni centar

Zlatna A’ dizajn nagrada u kategoriji arhitektura, dizajn zgrade i strukture za 2013-2014.

 

Prelepi AEDAS-ov kulturni centar karakterišu staklene površine koje se prelamaju čineći dinamičnu, a istovremeno izbalansiranu kompoziciju izbočenih i uvučenih prostora. Ove jedinstvene forme energizuju statične građevine i čine ih izuzetno atraktivnim za oko.

 

 Zgrada je građena od taihu kamena, koji ovom objektu daje dodatnu notu elegancije, o čemu svedoči i podatak da je ovaj objekat  već osvojio nekoliko nagrada u oblasti arhitekture i dizajna.

 

 

Tehnološka škola - Nuno Montenegro

Platinum A’ dizajn nagrada u kategoriji arhitektura, dizajn zgrade i strukture za 2013-2014.

 

Tehnološku školu, za koju je nagrađen Nuno Montenegro, karakteriše velika nadstrešnica koja se proteže preko cele zgrade, a koja ostavlja utisak kao da pluta nad travnjkom. To je jedan od najvećih betonskih monolita na svet i ovu visokoškolsku ustanovu čini jednom od najatraktivnijim objektima namenjenih edukaciji.

 

 

Paviljon Izlazeći mesec - Stenli Siu

Platinum A’ dizajn nagrada u kategoriji arhitektura, dizajn zgrade i strukture za 2013-2014.

 

Izlazeći mesec je privremeni paviljon namenjen veoma posećenom jesenjem festivalu koji se slavi po kineskoj tradiciji. Održiva masivna kupola napravljena je od flaša za vodu osvetljenih iznutra tako da podseća na povećanu društvenu potrošnju. Stenli Siu je nagrađen za ovo arhitektonsko remek delo Platinum A’ dizajn nagradom u oblasti arhitekture i dizajna zgrada.

 

 

Dodela nagrada pobednicima u svim kategorijama biće organizovana kasnije u toku godine u italijanskom gradu Komo. 

 

Foto: A' design award