PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Predstavljen evropski konkurs za arhitekte Ceresit Facade Award

  • Objavljeno:
  • 7.6.2014

Veliki evropski konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“ predstavljen je tokom otktivanja novog murala u Savamali u okviru šestog Mikser festival. Konkurs je otvoren do 31. oktobra, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope. Nagrada će biti dodeljene u tri kategorije, a ukupni nagradni fond iznosi 24.000 evra.

 

Najbolje radove odabraće internacionalni žiri sastavljen od predstavnika evropskih univerzitetskih profesora, renomiranih arhitekata kao i top menadžmenta kompanije Henkel. Predstavnik Srbije u internacionalnom žiriju je kreativna direktorka Mikser festivala Maja Lalić.

 

Tokom predstavljanja konkursa u Mikser hausu, direktor marketinga u sektoru Adhezivi Tehnologije kompanije Henkel Srbija Mislav Smolčić i kreativna direktorka Mikser festivala Maja Lalić predstavili su ideju i propozicije konkursa i pozvali arhitekte da prijave svoje radove.

 

„Evropski konkurs za profesionalne arhitekte Ceresit Facade Award predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rešenja upotrebom ETICS Ceresit sistema i pruža priliku za osvajanje vrednih nagrada i promociju na evropskom tržištu“, rekao je tokom predstavljanja  Mislav Smolčić i dodao da je ove godine Ceresit Beogradu i Savamali ponovo daruje mural kao svoj doprinos dugoročnom planu za revitalizaciju ovog dela grada.

 

 

Autori murala pod nazivom "Imitacija života #9" su čuveni umetnički dvojac iz Švajcarske Pablo Tonji (Pablo Togni) i Kristijan Rebeki (Christian Rebecchi), koji su u izradi murala koristili inovativne Ceresit Visage materijale čime je zagarantovan jedinstveni izgled fasade. Primenom tehnike koju nazivaju „presek“, posmatračima je omogućeno sagledavanje i istraživanje živih sistema koji su predstavljeni ne samo spolja, već i iznutra.

 

 

Sve informacije o „Ceresit Facade Award“ i pravilima konkursa možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije Ceresit.