PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ovako će izgledati Ulica kneza Miloša nakon rekonstrukcije

  • Objavljeno:
  • 9.2.2016

Po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između. Podzemni parking sa više od 480 parking mesta. Mnogo brži protok saobraćaja nego do sada. Radovi počinju sledeće godine. 

 

Duž cele Ulice kneza Miloša, čija će rekonstrukcija početi sledeće godine,  biće izgrađen podzemni parking čime će se dobiti više od 480 parking mesta, što je duplo više nego sada, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. On je gostujući na RTV Studio B naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija koja će biti prva urađena na drugačiji način, pa će i protok saobraćaja biti mnogo brži. 


Podzemni parking sa više od 480 parking mesta


"To će biti potpuno nova ulica, ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti po komercijalnim cenama. Duž čitave ulice dobiće se po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između. Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima. To je jedna od naših najvećih i najprometnijih ulica, a ovaj način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone", kaže Vesić.

 

Po tri saobraćajne trake u oba smera sa zelenilom između


Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta niti će automobili moći da stanu.

 

Brži protok saobraćaja u ovom delu grada


"Pešački prelazi biće udaljeni 50 metara od trga što će omogućiti da kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle Beogradskog maratona u maju i trajaće 155 dana", naglsio je gradski menadžer.

 

Izgled Ulice kneza Miloša nakon rekonstrukcije

 

Foto: Grad Beograd