PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Otvoreno najduže stakleno šetalište na svetu iznad litice visoke 716 metara

  • Objavljeno:
  • 24.5.2015

U kineskom Čungkingu otvoreno je najveće stakleno šetalište iznad litice visoke 716 metara, donoseći tako još jednu fascinantnu destinaciju za sve ljubitelje adrenalina.

 

Ova staklena panoramska platforma pruža fantastičan pogled na nacionalni park Longang na severozapadu Kine, a samo šetalište je nazvano "Juendujan", što znači "na kraju oblaka". 

Prihvata oko 200 posetilaca istovremeno, a da biste mu pristupili, morate izdvojiti oko 9,60 dolara za 30 minuta na staklenom šetalištu. Platforma može da izdrži zemljotres od osam stepeni Rihterove skale i tajfun 14. nivoa. 

Njegova izgradnja trajala je od 14. marta prošle godine i koštala 5,6 miliona dolara, a providni most dugačak je nešto više od 26,5 metara, što ga čini dužim najdužim na svetu, dužim i od popularnog "Nebeskog šetališta" na Velikom kanjonu u Americi.

 

 

Foto: notey.com