PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Organski bar koji će vas oduševiti

  • Objavljeno:
  • 28.11.2015

Arhitekte biroa "FCC Arquitectura" osmislili su neobičan spoj stare zgrade i moderne, organske strukture na portugalskom ostrvu Piko, jednom od prekrasnih Azurnih ostrva.

 


   Romantična večera iznad mora i džungle

 

   Putovanje na Tajland trebalo bi da se nađe na svačijoj listi želja, a opuštanje među krošnjama      drveća sa čašom omiljenog pića u ruci ipogledom na Tajlandski zaliv moglo bi da zauzme              visoko mesto na toj listi.


 

Arhitekte su transformisali i proširili postojeću strukturu koja je godinama bila napuštena i uz pomoć dizajnerskog studija "Paulo Lobo" stvorili bar sa jedinstvenom atmosferom.

 

 

Zidovi, krov i vrata su restaurirani i na taj način su očuvane odlike originalne zgrade, dok je enterijer redizajniran i prilagođen potrebama restorana.

 

 

Dodatak staroj zgradi od kamena je moderna struktura organskog oblika koja je u potpunosti drugačija od originalnog objekta. To je dinamična, drvena konstrukcija zakrivljenih linija koja se ističe naspram klasične, pravougaone zgrade uz koju je smeštena.

 

 

Nova zgrada podseća na ogromnu skulpturu posebno oblikovanu prema svom okruženju. Dizajn strukture vidno je inspirisan prirodnim okruženjem u kom se restoran nalazi. Nekoliko elemenata okruženja može se prepoznati u arhitekturi zgrade, kao što je oblik ostrva koji podseća i na oblik kitova koji su česta pojava u okruženju.

 

 

 

 

Foto: Fernando Guerra | FG+SG