PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Novi arhitektonski simbol Beograda

  • Objavljeno:
  • 27.1.2017

Tri nove kule nići će u Ulici kneza Miloša na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, u okviru projekta "Skyline Belgrade" čiji je investitor kompanija "AFI Europe". Gradnja bi trebalo da počne u avgustu ili septembru, a vrednost projekta procenjena je na 200 miliona evra.

 

Na lokaciji u centru grada biće izgrađeno 68.000 kvadratnih metara višenamenskog poslovno-stambenog prostora. Gradnja će se odvijati u dve faze – prva će trajati dve i po godine od početka gradnje, a druga oko godinu i po.  

 

 

Kompleks će sadržati tri međusobno povezane kule, od kojih će jedna biti poslovna a dve stambene. Poslovna kula će se uzdizati 28 spratova, a stambene kule će imati 17 i 22 sprata.

 

U prizemlju sve tri kule nalaziće se maloprodajni prostor. U okviru kompleksa nalaziće se i parking sa 900 parking mesta koji će se prostirati na pet spratova ispod zemlje.

 

Investitor će pored izgradnje kompleksa urediti i park Gazela koji se nalazi u neposrednoj blizini i tako pružiti građanima jedinstvenu zelenu oazu koja će oplemeniti taj kraj.

 

 

"Ponosni smo na ovaj projekat za koji verujemo da će u budućnosti predstavljati simbol Beograda. Ovaj poslovno-stambeni kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz, a sve to na prestižnoj lokaciji u samom centru grada, nedaleko od glavnih saobraćajnica u Kneza Miloša i diplomatskih predstavništava", rekao je na konferenciji za novinare izvršni direktor projekta Adir el Al.

 

Projektom je predviđeno 30.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, za maloprodajni prostor je izdvojeno 4000 kvadrata, a stambeni će se prostirati na 34.000 kvadrata.

 

Kako je istakao Adir el Al, generalni direktor projekta, cena kvadrata će se još utvrditi, ali će ona biti slična kao u "Central Gardenu". U tom slučaju, kvadrat stambenog prostora će koštati 2.150 evra bez PDV-a.

 

 

"Ovaj kompleks ima tendenciju da postane novo obeležje Beograda, imajući u vidu elegantnu i sofisticiranu arhitekturu koja će ga krasiti. Kada je reč o stanovima u Skyline Belgrade-u, oni će biti više od toga i predstavljaće unikatan, kvalitetan i udoban dom na vrhu Beograda. Ovaj komad raja na krovu grada nudi svojim stanarima jedinstvene pogodnosti uz privatnu recepciju, održavanje i niz rekreativno uslužnih sadržaja samo za stanare kompleksa", rekao je arhitekta projekta Ami Mur.

 

Kompanija "AFI Europe" je na tržištu Srbije prisutna od 2005. godine kada je započela izgradnju "Airport City Belgrade", a 2014. otpočela je gradnju prvog kondominijuma u centru grada pod nazivom "Central Garden".

 

 

Foto: Skyline Belgrade