PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Multifunkcionalna zgrada u Pragu

  • Objavljeno:
  • 7.12.2015

Multifunkcionalna zgrada "The line" (Linija) češke kompanije "Radan Hubicka Architectural Studio" upotpuniće blok na trgu Vítězné u Pragu. Arhitektonski biro je za ovaj objekat nagrađen prvim mestom za dizajn, a koncept je zasnovan na originalnom master planu iz 1920-ih koji je izradio profesor Antonin Engel.

 


   15 najboljih zgrada na svetu za 2015.

 

   Predstavljamo vam 15 zgrada koje su nagrađene za odvažan dizajn i inovativnost na osmom po    redu Svetskom festivalu arhitekture, najvećoj proslavi arhitektonskih inovacija na svetu.

 


 

Prema originalnom planu, okolinu čine dva tipa zgrada – zgrade pravih linija i tradicionalne forme i objekti konkavnog oblika. Do sada je sagrađen samo jedna zgrada konkavnog tipa i to preko puta nagrađenog projekta.

 

 

Fasada zgrade "The line" je komponovana od linijskih lamela koje su definisale oblik čitavog objekta, a kao rezultat nastala je zgrada skulptoralne i dinamične forme. Krasi je i transparentna fasada i animacija LED osvetljenjem koja će oživeti inače vrlo miran trg na kojem se zgrada nalazi.

 

 

Foto: Radan Hubicka Architectural Studio