PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderna nadogradnja u Dimitrovgradu

  • Objavljeno:
  • 4.3.2016

Nadogradnja bilo kog objekta uvek predstavlja izazov – kako na najbolji način stilski ili funkcionalno uklopiti novu strukturu uz postojeći objekat, a pri tom, naglasiti jedinstvenost i upečatljivost novoprojektovane strukture.

 


   Sjajno rešenje za multifunkcionalni stan od 40 kvadrata

 

   Pogledajte sjajno rešenje za multifunkcionalni stan od 40 kvadrata koji su osmislili Dejan Mitov,    Jelena Mitov i Krsto Radovanović iz studija za prostorni dizajn Modelart.

 


 

Studio "Modelart Arhitekti" napravio je savršen balans između nadograđenog objekta i postojećeg poslovnog kompleksa koji se nalazi u Dimitrovgradu. Smešten na padini brda, iz ovog modernog stambenog objekta pruža se impresivan pogled na Nišavu i sportske terene u blizini.

 

 

Pored potrebe za vizuelnim izdvajanjem nove strukture u odnosu na postojeću, bitan faktor koji utiče na dizajniranje nadograđenog objekta predstavlja lokacija.

 

"Sa južne strane parcele nalazi se sportski centar “Park”, dok je sa severne strane padina prekrivena četinarima. Ovakva pozicija objekta uslovila je njegovu orijentaciju i oblikovanje: čitava južna fasada je staklena površina, čime je omogućen pogled na sportske terene i parkovsku površinu, a ujedno i maksimalna osunčanost unutrašnjosti kuće", objašnjavaju arhitekte iz studija "Modelart".

 

 

 

Objekat čini laka rešetkasta konstrukcija površine 80 kvadratnih metara u kojoj su smešteni dnevna soba, trpezarija i kuhinja otvorenog plana, kao  i spavaća soba, kupatilo i terasa.

 

Iz enterijera koji je uređen u minimalističkom stilu, sa dominantnom belom bojom, pruža se pogled na okolinu koji donosi poseban ugođaj ukućanima i gostima.

 

 

Autori: Modelart Arhitekti (Dejan Mitov, Jelena Mitov, Bojan Mitov, Krsto Radovanović)

Kvadratura objekta: 80 m2

Mesto: Dimitrovgrad, Srbija

Foto: Sanja Petrov