PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Međunarodna nagrada za projekat rekonstrukcije zgrade MSU

  • Objavljeno:
  • 18.4.2019

Prestižna BIG SEE nagrada za najuspešnije projekte iz oblasti arhitekture na području jugoistočne Evrope dodeljena je projektu rekonstrukcije Muzeja savremene umetnosti u kategoriji Arhitektura enterijera 2019. godine.

                                              

Od samog otvaranja 1965.godine arhitektonski projekat Ivanke Raspopović i Ivan Antić za zgradu Muzeja savremene umetnosti nailazio je na oduševljenje i nagrade. Najpre je projekat nagrađen Oktobarskom nagradom a potom je 1987. godine proglašen i  za Spomenik kulture.

 

Projekat rekonstrukcije zgrade Muzeja savremene umetnosti arhitekte Dejana Todorovića takođe nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa je tako nagrađen međunarodnom nagradom BIG SEE za Arhitekturu enterijera 2019. godine. Prestižna BIG SEE nagrada za arhitekturu nagrađuje najuspešnije projekte iz oblasti arhitekture na području jugoistočne Evrope. Projekat rekonstrucije zgrade Muzeja savremene umetnosti proslavljen je svečanim otvaranjem zgrade na Ušću u oktobru 2017. godine.

 

 

Takođe, početkom godine projekat rekonstrukcije zgrade Muzeja savremene umetnosti je bio među 40. projekata nominovanih za uži izbor za Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu za 2019. godinu, i time postao prvi projekat iz Srbije koji je ušao u uži izbor za prestižnu Nagradu Mies van der Rohe.

 

Foto: Bojana Janjić / MSUB