PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

 

Arhitektonska metafora ženske lepote

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Zakrivljene površine koje dominiraju poslovnim centrom "Muse Kita-sando" u Tokiju ističu liniju ženske lepote poput proizvoda kompanije "Sunwell" koja je u njoj smeštena.

 

Arhitektura se zasniva na skladu tri načela: lepote, čvrstine i funkcionalnosti, napisao je rimski arhitekta Marko Vitruvije Polio u prvom veku pre nove ere. Pridržavajući se ovog pravila, japanski arhitektonski biro "Takato Tamagami Architectual Design" prilagodio je dizajn petospratnog objekta u modernom kvartu japanske prestonice poslovnom konceptu kompanije i koncipirao ga kao mateforu ženske lepote.

 

Osim estetske, zakrivljene betonske površine koje dominiraju građevinom imaju i funkcionalnu ulogu – formirajući prolaz između dve prometne ulice kupcima su gotovo nametnuli ulaz u prodajni salon. Sala u kojoj se održavaju promocije smeštena je ispod zemlje, a izložbeni prostor na prvom i drugom spratu. Iznad se nalaze male, trouglaste sale za sastanke i kancelarije koje su premošćene drvenim konstrukcijama prekrivenim staklenim panelima.