PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Afrika dobija novu najvišu zgradu posle skoro pola veka (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 5.10.2019

Još od 1972. godine "Carlton Centre" u Johanesburgu držao je rekord kao najviša zgrada u Africi. Gotovo pola veka je ovaj neboder bio na tronu, ali uskoro će sa tog mesta da ga skine nova najviša zgrada u Južnoafričkoj republici, pa i na celom kontinentu – zgrada "Leonardo".

 

S 55 spratova i 227 metara visine, "Leonardo" će nadvisiti dosadašnju najvišu zgradu za nekoliko metara. Buduća turistička atrakcija nalazi se u Sandtonu, a pored stambenih i poslovnih jedinica sadržaće i restorane, spa centar, bazen, teretanu i dečju igraonicu koji će biti otvoreni već u novembru.

 

Foto: legacyhotelsblog

 

Ukupno 254 stana nalaziće se u okviru zgrade, kancelarije će zauzimati pet spratova, a u prizemlju će biti smešten prodajni prostor.

 

Pravu atrakciju, međutim, činiće luksuzni hotel sa "šest zvezdica", vidikovac i koktel bar s pogledom od 360 stepeni na grad, koji će biti završeni i otvoreni u narednom periodu.

 

Fotografije prikazuju neboder u izgradnji, kako polako prima finalni izgled. Za spoljnu fasadu korišćeni su tanki paneli od "Dektona", izuzetno čvrstog materijala.

 

Foto: skyscrapercity.com

 

Zgradu je projektovala južnoafrička kompanija "Co-Arc International Architects" za firmu "Legacy Group". Devet od jedanaest istaknutih mesta u timu arhitekata koji je projektovao zgradu činile žene, što je posebno neobično ako se uzme u obzir da žene čine svega 21 odsto svih registrovanih arhitekata u Južnoafričkoj Republici.

 

 

 

Dizajneri enterijera Steven Falcke i Varoom Interiors zaduženi su da kreiraju ultimativno iskustvo stanovanja koristeći najnovije tehnologije koje omogućavaju udobnije i jednostavnije funkcionisanje u domu i veću energetsku efikasnost.

 

 

Zgrada će u ponudi imati osam luksuznih penthaus apartmana, dok će se na tri poslednja sprata i 2880 kvadratnih metara prostirati penthaus "Leonardo" sa šest spavaćih soba.

 

 

Više detalja možete otkriti u video snimku koji sledi.

 

 

Foto: legacyliving.co.za