PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet neodoljivih recepata za tost

  • Objavljeno:
  • 14.10.2015

Ako tražite idealno rešenje za brz, ukusan i hranljiv obrok, ovi recepti za tost biće savršen izbor. Odaberite omiljenu kombinaciju, izdvojite maksimalno pola sata i uživajte u ukusima iz kulinarskog raja. 

 


   Tri recepta za savršene bruskete

 

   Predstavljamo vam tri brza recepta za savršene bruskete, idealan lagani zalogaj.  

   Ukuse možete kombinovati prema sopstvenoj želji i namirnicama koje su vam pri ruci. 

 


 

Tost sa grilovanim lukom i čeri paradajzom

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni i na malo maslinovog ulja pecite čeri paradajz, crni luk, neoljušten beli luk tridesetak minuta dok čeri ne omekša i raspadne se i sve dobije lepu braonkastu boju. Oljuštite beli luk, rasporedite ga na kriške tosta i dodajte paradajz, crni luk i sokove koje su pustili tokom pečenja.

 

 

Tost sa rikota sirom, kukuruzom i prazilukom

 

Pomešajte u posudi pola šolje kukuruza šećerca, sitno seckan praziluk, malo maslinovog ulja i ako volite ljuto, dodajte jednu kašičicu sitno iseckane ljute papričice. Na krišku tosta namažite rikota sir, dodajte šećerac i praziluk i začinite biberom po ukusu.

 

 

Tost sa tunjevinom, povrćem i sirom

 

Za ovaj tost trebaće vam konzerva tunjevine u maslinovom ulju, jedna crvena paprika, malo praziluka, sok od pola limuna, kašika majoneza, dve kašičice isceđenog i iseckanog kapra i malo sveže nane. Iseckajte sastojke, dodajte majonez i limun i izmešajte ih u posudi. Rasporedite fil na kriške tosta, preko stavite list sira i zagrejte u rerni dok se sir ne istopi i porumeni.

 

 

Tost sa rikota sirom, pesto sosom i paradajzom

 

Namažite rikota sir na tost, zatim preko sira dodajte dve kašičice pesto sosa i iseckajte jedan mali paradajz. Dodajte so i biber po ukusu.

 

 

Tost sa šampinjonima i poširanim jajima

 

U većem tiganju izdinstajte šampinjone na dve kašike maslaca. Dodajte jednu kašičicu vlašca i malo sveže ili osušene majčine dušice i dinstajte dok vlašac ne omekša, zatim dodajte dve kašike šerija. Sačekajte da šeri izvri pa dodajte 1 dl pilećeg bujona ili bujona od povrća ili šampinjona. Kada pola tečnosti izvri, dodajte malo pavlake za kuvanje. Ispoširajte jaja (po jedno za svaku krišku). Na tost stavite sos sa šampinjonima i odgore jedno poširano jaje.

 

 

Foto: food52.com

  • POVEZANI ČLANCI

  •  

    photo

    Dekorativne uskršnje poslastice

    Predstavljamo tri recepta  za uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

    Saznaj više

     

    photo

    Kako da drveni nameštaj zablista

    Nudimo vam jednostavan prirodni recept od samo dva sastojka koji će učiniti da vaš nameštaj od drveta ponovo dobije sjaj.

    Saznaj više

    video uputstvo

    Ledena irska kafa

    Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

    Saznaj više

    photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više