PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tri recepta za savršene bruskete

  • Objavljeno:
  • 7.7.2014

Predstavljamo vam tri recepta za ukusne bruskete, koji se mogu praviti sa najrazličitijim namirnicama. Pri tom, osnova za sve bruskete je potpuno identična – prepečen ili istostiran hleb. Prelivi i dodaci su različiti i možete ih kombinovati po sopstvenom ukusu.

 

Za savršene bruskete prethodno zagrejte pećnicu ili toster na srednju jačinu. Isecite hleb na parčiće debljine jedan centimetar i premažite maslinovim uljem i njih i posudu u kojoj ćete ih peći. Prepecite otprilike 2 minuta svaku stranu. Zatim ih skinite sa toplote i premažite prepolovljenim čenom belog luka i prelijte sa još maslinovog ulja. Potom im dodajte ukuse po želji.

 

1. Brusketi sa mocarelom i paradajzom

 

Potrebne namirnice:

 

1 crveni paradajz

1 žuti paradajz

1 češanj belog luka

50 g mocarele, fino seckane na kockice

3 velika lista svežeg bosiljka, sitno iseckana

 

Način pripreme:

 

Oljuštite paradajz i iseckajte ga na fine kockice. U činiji ih sjedinite, izmrvite beli luk vrlo sitno i pomešajte. Dodajte mocarelu i umeštajte bosiljak. Zatim poređajte na bruskete.

 

 

2. Brusketi sa parmezanom i pršutom

 

Potrebni sastojci:

 

1 kašika isecknog lista peršuna ili rukole

2 kašičice balzamiko sirćeta

4 kriške pršute, iseckane na trake

80 gr parmezana

 

Način pripreme:

 

Pospite peršunom ili rukolom bruskete, pa raspršite po njima 1 kašičicu balzamiko sirćeta. Prekrijte pršutom, pa preko izrendajte sir na trake. Na kraju poprskajte preko još jednu kašičicu balzamiko sirćeta.

 

 

3. Brusketi sa avokadom i bosiljkom

 

Potrebni sastojci:

 

2 avokado, sitno isečen na kockice

2 paradajza, sitno isečena na kockice

½ crveni luk, sitno isečen na kockice

8 svežih listića bosiljka, sitno iseckanih

1 kašika soka od limuna

1 kašika maslinovog ulja

Sveže mleveni crni biber

 

Način pripreme:

 

U maloj posudi pomešajte avokado, paradajz, luk, bosiljak i limunov sok, a zatim ohladite u frižideru, tako će se arome pojačati. Začinite biberom po želji.