PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Božanstveni semifredo sa malinama

  • Objavljeno:
  • 13.7.2016

Italijanska poslastica semifredo idealna je za vrele letnje dane. Ima teksturu polusmrznutog musa, možete ga pripremati sa voćem, bademima, medom, a u kombinaciji sa malinama tokom sezone ovaj ledeni dezert jednostavno je savršen.

 

Potrebni sastojci:

 

4 jaja

1 šolja šećera

1 štapić vanile

250 ml neutralne pavlake

250 ml kisele pavlake

150 g karamelizovanog badema

300 g malina neodmrznutih potpuno


Način pripreme: 

1. U uski kalup od 2 litre stavite papir za pečenje. 

2. Iseckajte bademe ili ih stavite u kesicu i izmrvite oklagijom. Maline izgnječite viljuškom. Oštrim nožem isecite štapić vanile po dužini, otvorite je i ostružite semenke. 

3. Uzmite veliku staklenu činiju i u nju naspite jaja, šećer i vanilu. Činiju stavite iznad ključajuće posude sa vodom ali pazite da činija ne dotiče vodu. Zatim mutite sastojke mikserom sve dok masa ne postane gusta - kada izvadite mešalice masa ne bi smela da se pomera. 

 

4. Neutralnu pavlaku umutite dobro mikserom, a kiselu pavlaku viljuškom. Lagano dodajte maline u smesu sa jajima, zatim dodajte umućenu kiselu pavlaku, a potom i neutralnu pavlaku.

5. Polovinu smese izlijte u kalup, pospite bademima i zatim dodajte drugu polovinu smese. 

6. Dobro umotajte smesu sa preostalim papirom za pečenje (koji viri iz kalupa) i stavite u zamrzivač na šest do osam sati. 

7. Prebacite na tacnu i uživajte. Prijatno!

 

 

 

Foto: Thinkstock

  • POVEZANI ČLANCI

  •  

    photo

    Dekorativne uskršnje poslastice

    Predstavljamo tri recepta  za uskršnje dezerte koji će oduševiti i decu i odrasle. Veoma lako i brzo se prave, pa dragoceno praznično vreme nećete potrošiti uz šporet već uživajući sa najdražima.

    Saznaj više

     

    photo

    Kako da drveni nameštaj zablista

    Nudimo vam jednostavan prirodni recept od samo dva sastojka koji će učiniti da vaš nameštaj od drveta ponovo dobije sjaj.

    Saznaj više

    video uputstvo

    Ledena irska kafa

    Uživajte u lepom vremenu uz omiljeno piće mnogih, pripremljeno na malo drugačiji način – smrznuto i sa viskijem. Predstavljamo jednostavan recept za osvežavajuću irsku kafu.

    Saznaj više

    photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više