PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Saksija koja se lepi na prozor

 • Objavljeno:
 • 8.5.2016

Ponekad sasvim obični predmeti mogu dobiti potpuno novu dimenziju uz malo kreativnog razmišljanja. Dizajner Hooman Koliji osmislio je simpatičnu saksiju "Livi" pomoću koje možete napraviti vertikalnu baštu na prozoru ili zidu bez polica ii visećih sistema koji zauzimaju prostor.

 


   Saksija koja prati rast biljaka

 

   Italijanski dizajner Emanuele Pizzolorusso kreirao je za kompaniju "Zincere" saksije koje "rastu"    zajedno sa biljkama koje su u njima zasađene. Pogledajte kako izgleda ovo jedinstveno                  rešenje. 


 

Ideja dizajnera je da, pomoću vakumskih "nožica" na saksiji, omogući gajenje biljaka na bilo kojoj ravnoj vertikalnoj površini, a praktičan dizajn omogućava da saksija stoji uspravno čak i na horizontalnim površinama. "Livi" se može koristiti kao držač za saksije ili se u njega može direktno saditi cveće ili začinsko bilje.

 

 

 

Saksija se kači za vertikalne površine korišćenjem nanotehnologije – na nožicama se nalaze mikro-usisne trake formirane od mikroskopskih vazdušnih džepova koji kreiraju vakuum kada se pritisnu na ravnu površinu.

 

 

 

Ova tehnologija omogućava da se saksija lako premešta na druga mesta bez gubljenja na vezivnoj snazi ili ostavljanja tragova na površinama u vidu lepka.

 

 

"Livi" se izrađuje 3D štampanjem od recikliranih materijala i biće dostupan u više vedrih boja. Ukoliko projekat uspe da sakupi 23.500 dolara preko Kikstartera, isporuka prvih "Livi" saksija očekuje se u septembru ove godine.

 

 

 

 • POVEZANI ČLANCI

 •  

  photo, video

  Interaktivni svetleći zidovi

  Zahvaljujući inovativnom sistemu LUMIS, zidovi su postali dinamične i interaktivne površine koje emituju najrazličitije svetleće oblike poput predela i životinja, koji reaguju na prisustvo ljudi i dodir.

  Saznaj više

   

  photo

  Živopisna hobitska kuća

  Neumorni vlasnici gradili su magičan hobitski dom od materijala koji su pronalazili u okolini i ukrasili ga sopstvenim naporima, a kao rezultat je nastala prelepa prirodna kuća koja se savršeno utopila u svoje okruženje.

  Saznaj više

   

  photo

  Prestižna nagrada za kolekciju Garden Layers

  Izuzetna kolekcija tepiha, dušeka i jastuka Garden Layers, renomirane dizajnerke Patricije Urkiole za špansku kompaniju GAN, nagrađena je internacionalnom nagradom NYCxDesign.

  Saznaj više

   

  Unikatan 3D štampani nakit od zlata

  Dizajner Ros Lovgrov izradio je nakit od 18-karatnog zlata pomoću 3D štampača . Reč je o unikatnoj kolekciji prstenja "Foliates", koja je izložena na Sajmu dizajna u Majamiju.

  Saznaj više