PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zvučna izolacija od kamene vune u pregradnim zidovima

 • Objavljeno:
 • 3.2.2017

Zaštitite se od neželjene buke u svom domu ili radnom prostoru. Ugradnja kamene vune u pregradne zidove sprečava širenje buke, što osigurava zdraviji, mirniji i slobodniji život.

 

Koja je to vrsta zagađenja okoline koja neprimetno krade naš san, naš mir te rezultira neispavanošću i nervozom? Odgovor je – buka.

 

Buka je neželjeni zvuk koji narušava kvalitet života, a ukoliko smo često izloženi buci ona može ugroziti i zdravlje. Dugotrajna izloženost buci lako može uzrokovati ozbiljna oštećenja sluha, ali i druge zdravstvene tegobe.

 

Svi znamo da, nakon neprospavane noći, naše radne sposobnosti nisu na istom nivou kao kad dođemo na posao odmorni i naspavani. Ako je uzrok nesanice, na primer, buka iz susednog stana ili prostorije, taj problem možemo rešiti  pravilnom zvučnom izolacijom. ROCKWOOL kamena vuna, osim što je toplotni i protivpožarni izolator, pruža i odličnu zaštitu od buke. Zahvaljujući svojoj otvorenoj vlaknastoj strukturi, kamena vuna upija zvuk i time pruža optimalnu zvučnu zaštitu između prostorija.

 

Detaljne karakteristike i prednosti kamene vune pročitajte na: PREDNOSTI KAMENE VUNE.

 

     Pogledajte kako kamena vuna štiti od buke

 

Stepen jačine zvuka meri se u decibelima (dB).Izolacija može smanjiti prenos buke za više od 50 dB (Rw – vrednost) što je oko 20 dB više nego kod zidova bez izolacije.Ovo predstavlja veliku razliku, s obzirom na to da ljudsko uho razliku od 10 dB oseća kao dvostruko glasniji zvuk.

 

Klikom na fotografiju odlazite direktno na SIMULATOR BUKE

 

Ugradnja kamene vune u pregradne zidove sprečava širenje buke. Zahvaljujući isprepletenoj vlaknastoj strukturi, kamena vuna upija zvuk i time pruža optimalnu zvučnu zaštitu između prostorija. Za izolovanje pregradnih zidova preporučujemo ROCKWOOL Acoustic ili Acoustic EXTRA ploče od kamene vune. Bolja zvučna izolacija ne samo da osigurava mirniji život onima koji imaju bučne komšije, već nam dopušta da se slobodnije izražavamo – u muzičkom smislu, ili u nekim drugim radosnim aktivnostima.ROCKWOOL kamena vuna tako podiže nivo udobnosti i kvaliteta života, kod kuće i na poslu.

 

 

Pregradni zidovi od gips-kartonskih ploča i šupljine ispunjene ROCKWOOL kamenom vunom predstavljaju najefikasnije i ekonomično odvajanje dva prostora u akustičnom smislu.

 

Rezultate akustičnog testiranja sistema pregradnih zidova s ROCKWOOL Acoustic i Acoustic EXTRA proizvodima pogledajte na stranici ROCKWOOL ZVUČNA IZOLACIJA.

 

 

URADI SAM: Kako sami da ugradite efikasnu zvučnu izolaciju u svom domu

 

Smetaju vam bučne komšije? Iz susedne sobe dopire nepodnošljiva buka? Evo kako sami možete rešiti problem ROCKWOOL kamenom vunom.

 

POTREBAN MATERIJAL:

 

 1.    ROCKWOOL KAMENA VUNA - preporučujemo proizvode Airrock HD ili Airrock LD
 2.    Metalni nosač 'U'
 3.    Metalni nosač 'C'
 4.    Gipsane ploče
 5.    Traka za spojeve gipsanih ploča
 6.    Rukavice
 7.    Rezač
 8.    Šrafovi
 9.    Heftalica
 10.    Metar
 11.    Valjak
 12.    Boja

 

POGLEDAJTE VIDEO ANIMACIJU UGRADNJE ZVUČNE IZOLACIJE

Video uputstva za izolaciju potkrovlja i kosog krova potražite na: URADI SAM VIDEO UPUTSTVA

 

Foto: ROCKWOOL