PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zašto su roletne važne (i) za krovne prozore?

  • Objavljeno:
  • 19.7.2017

Kao što i svaki fasadni prozor zahteva spoljašnje roletne za zaštitu od atmosferskih uticaja (vetra, kiše, grada, toplote), ali i zaštitu privatnosti, tako i krovni prozori zahtevaju adekvatnu zaštitu koja je u nekim situacijama čak i mnogo značajnija od zaštite fasadnih prozora.

 

Zato komfor koji vam je potreban u vašem potkrovlju ne podrazumeva samo kupovinu krovnog prozora, već i adekvatnu zaštitu u vidu spoljašnjih i unutrašnjih VELUX roletni uz pomoć kojih, po potrebi, možete u potpunosti zamračiti prostor i na taj način uživati u intimi svog doma.

 

 

Pored značajnih karakteristika kao što su zaštita od buke koja dolazi spolja, ali i zaštita od vremenskih neprilikaVELUX spoljašnje roletne omogućavaju visok stepen uštede energije zimi – poboljšanje izolacije do 27 odsto, ali i sigurnosti od eventualnih provala.

 

 

Spoljna mrežica

 

Kada je u pitanju zaštita od toplote, spoljna VELUX mrežica (tenda) rešava jedan od potencijalno najvećih problema u potkrovlju - prekomernu toplotu. To je proizvod koji je neophodan svakom potkrovlju, jer smanjuje toplotu čak i do 73 odsto . U nekim situacijama to čak može da znači da vam u potkrovlju nije potrebna ni klima leti, što je nekada bilo potpuno nezamislivo.

 

Tenda je namenjena svakoj prostoriji i montira se sa spoljašnje strane krovnog prozora, štiteći tako staklo od zagrevanja, a samim tim smanjuje se i zračenje toplote u prostoriju, dok se pri tom svetlost u velikoj meri propušta. Ove spoljne mrežice su jedan od najfunkcionalnijih proizvoda namenjenih potkrovlju.

 

 

 

Siesta roletne za potpuno zamračenje​

 

Isto tako, poznato je da je za miran, kvalitetan i udoban san, potrebno optimalno zamračenje. To najbolje znaju roditelji čiji se mališani sa prvim zracima Sunca bude, a to nekad ume da bude prilično rano, ako nema adekvatnog zatamnjenja. VELUX siesta roletne su pravo rešenje za ove situacije jer su savršeno rešenje za spavaće sobe ili bilo koju drugu prostoriju u potkrovlju  gde je potrebno totalno zamračenje.

 

 

 

Aluminijumske vođice omogućavaju zaustavljanje  siesta roletne u bilo kom položaju.  Unutrašnjost bočnih vođica  je obojena u crno kako bi se osigurala potpuna blokada svetlosti. Za decu, mlade i sve one koji se tako osećaju, izdvojene su posebne kolekcije: Disney i STAR WARS pa pred spavanje lako možete utonuti u svoje omiljene svezove i galaksije.

 

 

 

Kao što sa posebnom pažnjom biramo zavese za fasadne prozore koje nam ulepšavaju dnevne boravke, ista je situacija i sa roletnama za VELUX krovne prozore koje mogu da se pronađu u više od 100 boja i desena, a njihova funkcija je i da ublaže dolazeću svetlost i naprave unutrašnju klimu još mekšom i prijatnijom za boravak.

 

 

 

Komarnik

 

Posebno koristan proizvod za one koji žele da se zaštite od insekata jeste VELUX komarnik koji postoji specijalno dizajniran i za krovne prozore i obezbeđuje potpunu zaštitu od ovih "neželjenih" posetilaca i tako podiže vaš komfor na još viši nivo.

 

Ugrađuje se sa unutrašnje strane, na unutrašnju oblogu oko VELUX krovnog prozora. Kada ne koristite komarnik, možete ga smestiti u mat aluminijumski okvir koji će ga u potpunosti maskirati. Na taj način je mrežica sakrivena u kućištu i ne ometa pogled kroz prozor. 

 

 

 

Veoma je važno znati da, kada je komarnik spušten, prozor se otvara do ivice zida i unutrašnje obloge, što je sasvim dovoljno za ventilaciju. Takođe, u gornjem delu svih modela VELUX krovnih prozora, nalazi se ventilacioni preklop ili ventilacioni otvor koji omogućava provetravanje i kada je prozor zatvoren, bez obzira na spoljašnje uslove.

 

Upravljanje komarnikom  je jednostavno i možete ga podešavati iz prostorije, ručno, a takođe možete ga veoma lako i održavati, brisanjem vlažnom krpom.VELUX komarnik možete koristiti u kombinaciji sa svim tipovima VELUX unutrašnjih i spoljašnjih roletni.

 

 

Razmotrite svoje potrebe i potencijalne izazove i situacije s kojima se suočavate u svom potkrovlju, a VELUX je obezbedio rešenje za svaki izazov na koji možete da naiđete, jer je svetao i udoban život pod vašim krovom - VELUX misija.

 

 

 

 

 

Foto: VELUX