PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Uskršnja dekoracija u 5 koraka

  • Objavljeno:
  • 20.4.2022

U susret Uskrsu, donosimo vam još novih i inspirativnih ideja za dekoraciju doma i praznične trpeze, kao i kratku check - listu da spremni dočekate praznike.

 

1. Doček sa vrata

 

Dočekajte najradosniji hrišćanski praznik i svoje goste veselom dobrodošlicom. Praznični venac možete i sami da napravite, koristeći šarena jaja, puno cveća i zelenila, a tu je obavezno i uskršnji zeka. Ne zaboravite ni na prozore.

 

Foto: Roger Bradshaw / Andreas Fickl, Unsplash

 

2. Potraga za jajima

 

Uskršnji običaj koji je tek od skoro prisutan i kod nas, ali je deci vrlo brzo postao omiljen. Zato, ako imate dvorište, sakrijte uskršnja jaja, poklončiće, napravite svoju igru i započnite tradiciju u kojoj ćete svi uživati.

 

Foto: Susanne Jutzeler, Pexels

 

3. Dekoracija stola

 

Uz samu radost Uskrsa, radujemo se dolasku proleća i buđenju prirode. Zato je asocijacija na uskršnju dekoraciju uvek cveće, zelenilo i tople, pastelne boje. Na internetu je puno kreativnih ideja za dekoraciju prazničnog stola, a mi vam prenosimo nekoliko koje su nam se posebno dopale. Prepustite mašti na volju, pozovite najmlađe članove porodice u pomoć i utopite se u moru šarenih jaja, zeka, pilića i cveća.

 

Foto: Jovan Vasiljevic, Unsplash / Mikhail Nilov, Pexels

 

Foto: Ioana Motoc / Ksenia Chernaya, Pexels

 

4. Praznična trpeza i slatkiši

 

Tradicionalni praznični ručak ne može da prođe bez prazničnog dezerta, a kada je Uskrs u pitanju, to je pravi vatromet boja, oblika i detalja. Torte, mafini, makaronsi, medenjaci – sta god da se nađe na vašem prazničnom stolu, neka bude veselo i razdragano, sa puno pastelnih boja i uskršnjih motiva.

 

Foto: Deva Williamson, Unsplash / Sankina Sasha, Pexels

 

Foto: Jill Wellington, Pexels

 

5.  I, na kraju – jaja

 

Naravno, u celoj dekoraciji, nezaobilazno i centralno mesto imaju uskršnja jaja. Svake godine pojavljuju se novi trendovi i tehnike ukrašavanja, oživljavaju se tradicionalni i prirodni načini farbanja, društvene mreže budu preplavljene fotografijama malih remek dela. Bilo da ćete ovog puta isprobati nešto novo, ili ćete se držati oprobanih recepata, opustite se i uživajte u kreativnim trenucima.

 

Foto: Cottonbro, Pexels / Marya Volk, Unsplash / Debby Hudson, Unsplash

 

Foto: Wolfgang Rottmann, Unsplash

 

Tekst: Redakcija Kuće Stil