PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Uputstvo za postavljanje izolacije u potkrovlju (korak po korak)

  • Objavljeno:
  • 27.11.2014

Ako već niste izolovali potkrovlje ili to niste uradili dovoljno kvalitetno, pravi je trenutak da to učinite. Otkrivamo vam praktično i jednostavno upustvo u 13 koraka, uz koje ćete bez problema ugraditi LSD sistem i tako spremno dočekati zimu.

 

Ugradnja LDS Sistema

 

1. Za krov koji se ventilira sa gornje strane rogova prvo treba postaviti paropropusnu-vodonepropusnu foliju LDS 0.02, i to direktno preko rogova ili preko razmaknutog podaščanja – baš kao što je prikazano na fotografiji.

2. Ušrafiti Knauf UD profile na odstojanju od rogova jednakom debljini staklene vune (Unifit 035) koja će se postaviti preko rogova.

3. Na rogove ušrafiti Knauf sidrene ankere (na razmaku od 40-50 cm), i to tako što će biti izbačeni van rogova za dužinu jednaku debljini staklene vune (Unifit 035) koja će se postaviti preko rogova.

4. Otvorite paket Knauf Insulation kamene vune KR SK, a potom isecite vunu tako da debljina KR SK bude jednaka visini roga. Najčešći slučaj je da to bude 12 cm.

5. Premeriti razmak rogova.

6. Tablu otvorene kamene vune  treba potom iseći za 0,5 – 1 cm šire od razmaka rogova.

7. U sledećem koraku pripremljene table kamene vune trega ugraditi između rogova, tesno, jednu do druge.

8. Otvoriti rolnu Knauf Insulation staklene vune Unifit 035, debljina rolne treba da bude 16 cm, a ukupna debljina termoizolacije treba da bude 28 cm.

9. Staklenom vunom prekriti rogove i kamenu vunu, utiskivanjem preko sidrenih ankera.

10. Postaviti Knauf CD profile preko sidrenih ankera.

11. Pripremiti Knauf Insulation Aktivnu parnu branu LDS 5 Silk, i univerzalnu lepljivu traku LDS Solifit.

12. Aktivnu parnu branu LDS 5 Silk postaviti preko CD profila, sa preklopom od 10-15 cm uz 100% zaptivanje spojeva LDS Solifit trakom.

13. Na CD profile ušrafiti Knauf gips-kartonske ploče (GKB).

Nakon trinaestog koraka svi elementi LDS Sistema su ugrađeni i vaše potkrovlje je idealno toplotno izolovano i spremno za zimu.

 

Foto: Knauf Insulation