PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Ukrasite uskršnja jaja dekupaž tehnikom

  • Objavljeno:
  • 31.3.2015

Bliži se Uskrs. Pravo je vreme da se pripremite za farbanje jaja. Predlažemo vam da ove godine uskršnja jaja ukrasite dekupaž tehnikom i napravite mala remek dela, kojima ćete izmamiti uzdahe svojih ukućana i gostiju.

 

Svako ima svoju tehniku oslikavanja uskršnjih jaja. Neko se drži standardnog farbanja - lukovinom ili kupovnim bojama, a neko voli da eksperimentiše. Ove godine ukrasite uskršnja jaja dekupaž tehnikom i napravite zabavu za celu porodicu.

 

Potreban materijal:

 

- Jaja

- Ukrasne salvete

- Mekana četkica

- Razmućeno belence

 

 

Način izrade:

 

Korak 1: Dok kuvate jaja, pripremite i motive sa salveta koje želite da koristite za dekupaž. Pošto jaja ne predstavljaju veliku površinu za rad, važno je da na salvetama imate sitnije motive kako biste ih lepo uklopili. Iscepkajte salvetu na delove koje želite koristiti prilikom dekoracije jaja.

 

 

Korak 2: Razmutite belance tako da bude u penastom stanju i krenite sa dekupažom jaja. Komadić iscepkane salvete najpre naslonite na suvo jaje (nema potrebe ni jaje niti salvetu prethodno kvasiti), a potom četkicu umočite u razmućeno belance i krenite da lepite salvetu tako što ćete preko nje prelaziti četkicom.

 

 

Korak 3: Kada lepite salvetu, uzimate samo onaj gornji, najtanji sloj na kojem se nalazi slika. Vodite računa da ne pritiskate četkicu, jer je raskvašena salveta veoma mekana i može vam se pocepati. Možete umotati celo jaje u salvetu ili naneti samo iseckani detalj.

 

 

Korak 4: Kako bi vam uskršnja jaja bila sjajnija, kada se osuše, premažite ih biljnim uljem. 

 

 

Dekupaž tehnikom možete osvežiti i nameštaj. Pogledajte kako da vašem starom nameštaju brzo i lako date sasvim novi, originalan izgled. Takođe, predlažemo vam nekoliko ideja kako da bez mnogo novca sami napravite cvetne aranžmane, koji će biti idealan ukras na vašoj prazničnoj trpezi.

 

Foto: Larecetadelafelicidad.com