PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Transformišite žičanu kantu u moderan luster

  • Objavljeno:
  • 30.7.2015

Kreativnost se ne može potrošiti. Što je više koristimo to je više prostora za nove ideje. Stari diskovi,  šerpe, tegle, konzerve i plastične flaše u očima kreativca predstavljaju inspirativan materijal. Pogledajte kako da u samo pet koraka napravite moderan luster od žičane kante za smeće.

 

 

Većina ljudi misli da je za lepo uređen stan potrebno imati dosta novca. Naravno da vešto osmišljen i moderno dizajniran nameštaj i aksesoar oplemenjuje enterijer. Ali ne mora uvek da bude tako. Inspiraciju i materijale za dekoraciju doma možete pronaći svuda oko sebe. Uz dobru ideju, malo novca i alata možete osvežiti svoj životni prostor unikatnim detaljima i učiniti ga jedinstvenim.

 

Potreban materijal:

 

 

- Žičana kanta za smeće

 

- Kabl sa sijaličnim grlom za luster

 

- Makaze za žicu

 

- Autolak

 

- Marker

 

Način izrade:

 

1. Skinite navratak sa sijaličnog grla i markerom iscrtajte krug na donjem delu kante. Navratak postavite u centralni deo kante, bilo da ima okruglo ili četvrtasto dno. 

 

 

2. Makazama za žicu isecite obeleženu površinu.

 

 

3. Autolakom ofarbajte kantu i sijalično grlo u željenoj boji. Možete koristiti jednu ili više nijansi, čak i različite tonove. Unutrašnjost grla obavezno prelepite zaštitnom trakom.

 

 

4. Provucite kabl kroz rupu na donjem delu kante, tako da sijalično grlo bude unutar nje. Kontrukcija mora biti fiksirana. Ukoliko je rupa koju ste isekli veća, upletite deo žice i njome pričvrstite sijalično grlo.

 

 

5. Na kraju postavite luster na željeno mesto.

 

 

Takođe, u samo pet koraka možete napraviti i jednostavnu viseću lampu modernog dizajna. Pogledajte i kako da od starih sijalica napravite elegantan vintage luster, ali i kako da običnu svetiljku pretvorite u fantastičnu lampu uz pomoć papirnatih tanjirića.

 

Foto: Chaoticallycreative.com