PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sjajan trik da smanjite račune, a dom učinite toplijim

  • Objavljeno:
  • 1.2.2021

Tokom grejne sezone glavno je pitanje kako smanjiti račune, stoga vam otkrivamo jednostavan trik koji će vam omogućiti da štedite na grejanju, a ujedno svoj dom učinite toplijim.

 

Čak iako grejanje plaćate tokom cele godine po standardnoj ceni preko "Infostana", ovaj trik obezbediće vam brže zagrevanje stana u ranim jutarnjim satima, toplije prostorije tokom dana i manji gubitak toplote nakon gašenja radijator, što je sasvim dovoljan motiv.

 

 

Sve što je potrebno je da na zid iza radijatora ili peći zalepite bilo koji reflektujući materijal, poput aluminijumske folije ili folije za zaštitu automobilskih stakala od sunca.

 

Na taj način radijator ili bilo koje drugo grejno telo više neće grejati zid uz koji se nalazi, a samim tim toplota neće odlaziti kroz zid, već se vraćati u prostoriju.

 

 

Ako ne želite da lepite foliju direktno na zid zbog estetskih razloga, možete je staviti na komad kartona ili nekog sličnog materijala, ali tako da folija bude okrenuta spolja, prema grejnom telu.

 

Karton ne morate lepiti na zid, već samo naslonite iza radijatora, peći, šporeta ili grejalice i nakon zime ga odložiti u ostavu.