PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Saksija sa efektom ispucale farbe

  • Objavljeno:
  • 7.3.2016

Jedan od popularnih trendova u uređenju enterijera podrazumeva opremanje prostora starinskim, trošnim ili neobrađenim predmetima. Staro drvo, ispucala farba, izguljene ivice... jer se lepota upravo nalazi u toj nesavršenosti.

 


   Šarene i vedre: Lakirane saksije za cveće

 

   Ove šarene unikatne saksije uneće vedrinu u vaš dom i ambijent učiniti prijatnijim, a možete ih    napraviti brzo i lako, u samo pet koraka - i to uz pomoć laka za nokte.

 


 

Savršeno mesto da pronađete ovakva starinska "blaga" su svakako buvljaci, ali ako želite da eksperimentišete, možete takav predmet da napravite i kod kuće. Kako je cilj projekta kreiranje nesavršenosti, pravila ne postoje. Važno je samo da se zabavite i stvorite nešto autentično.

 

Potreban materijal:

 

Saksija od terakote

Farba

Salvete

Šmirgla (opciono)

Lak (opciono)

 

 

 

Način izrade:

 

1. Najpre očistite saksiju od prašine, a zatim je celu ofarbajte u željenu boju. Bela farba će se odlično slagati uz terakotu, naročito kada se oguli.

 

 

2. Pre nego što se boja osuši, uzmite salvetu i obmotajte je oko saksije. Dobro je pritisnite i ostavite otprilike minut da  upije malo boje.

 

 

3. Pažljivo skinite salvetu sa saksije. Dok skidate primetićete kako ostavlja efekat izguljene farbe na saksiji.

 

 

4. Vaša saksija u ovoj fazi već može biti gotova. Ali, ukoliko želite da postignete još trošniji izgled, šmirglom sastružite još boje.

 

 

5. Ako vam se dopada mat izgled, saksiju ostavite bez završnog sloja. Međutim, ako želite da efekat koji ste stvorili bude trajan, nanesite jedan sloj laka na saksiju.

 

 

 

Foto: homedit.com