PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Reciklirajte stare kofere

  • Objavljeno:
  • 12.9.2014

Otkrivamo nekoliko ideja za reciklažu starih kofera koje svi imamo negde u ostavi, a koje su smenili novi modeli, lakši za korišćenje. Pogledajte kako da ih preuredite i date im novu namenu.

 

1. Polica od kofera

 

Potrebno vam je nekoliko kofera koje će imati funkciju fioka u ovoj polici, a na vama je da ih uredite po želji. Odaberite platno i dezen po želji, a biće vam potreban i lepak za platno. U istu svrhu može poslužiti i samolepljiva tapeta za drvo, metal ili kožu. Zatim materijal skalpelom ili makazama ukrojite tako da savršeno naležu na gornju površinu starog kofera. Ako želite možete da oblepite kofere sa svih strana. Očistite površinu koju lepite, zatim fino premažite lepak i dobro zategnite platno. Delovaće lepo i dekorativno.

 

 

2. Koferi umesto fioka

 

Sve stare kofere naređajte umesto fioka, a iznad njih prosto napravite površinu stola ili iskoristite neku staru konstrukciju. Dekoracija je vaš izbor, a kofere možete upariti po materijalu od koga su napravljeni, dezenu ili prosto one sasvim različitih oblika i materijala prefarbajte u istu boju. Bez obzira da li se odlučite da ih oblažete ili presvlačite, neka to bude dekorativno i zanimljivo.

 

 

3. Vintage koferi

 

Starinske modele kofera ofarbajte u belo i poređajte po veličini. Odložite u njih sitnice, a delovaće dekorativno i zanimljivo, pored toga što će biti praktični. Farbanje u belo je jednostavan proces, a starim oronulim koferima udahnuće novi život. Dovoljna vam je jedna četka za farbu i akrilna boja za drvo, a premažite nekoliko puta dok lepo ne prekrijete površinu.

 

 

4. Zanimljiv stočić

 

Kupite „uradi sam“ nogice za sto ili iskoristite stare i na njega postavite kofer koji planirate da reciklirate. Ofarbajte ga u jarku boju, a njegovu unutrašnjost iskoristite kao fioku u koju ćete smestiti potrebne sitnice. Površina kofera neka vam služi kao stočić. Posebno zanimljiv sto može da bude ako iskoristite dekupaž tehniku da ga ukrasite.

 

 

5. Sve na jednom mestu

 

Ako imate neki hobi za koji vam je potrebno da vam sitnice ili alat budu na dohvat ruke, sve ih skupite na jedno mesto, u kutak koji ćete organizovati u nekom od starih kofera. Obložite unutrašnjost kofera, napravite pregrade, i smestite sav svoj alat, pribor za šivenje ili dečji školski pribor, šta god da želite. Nađite mu mesto na radnom stolu ili ispod njega, i zaboravite na beskrajnu potragu za preko potrebnim priborom.

 

 

6. Obradujte kućnog ljubimca

 

Napravite krevetić za svog psa ili mačku koji je koristan i dekorativan. Uklonite poklopac kofera ili ga pričvrstite tako da se ne sklapa naglo, a pre svega odaberite pravu dimenziju krevetića za svog ljubimca. Zatim ga sami možete obložiti ukrasnim ćebetom, ili tapacirati mekanim materijalom kako bi vašem psu bilo udobno. Ako želite da upotpunite efekat, dekorišite ga i prilagodite svom ljubimcu – stavite vesele boje, njegovu omiljenu igračku, ili ispišite njegovo ime.

 

 

Foto: surfingbird.ru