PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Police od starih kofera

  • Objavljeno:
  • 25.1.2016

Pratite pet jednostavnih koraka i otkrijte kako da zaboravljenim, starim koferima povratite prvobitnu upotrebljivost, i to na jedan maštovit i neočekivan način.

 


   Reciklirajte stare kofere

 

   Otkrivamo nekoliko ideja za reciklažu starih kofera koje svi imamo negde u ostavi, a koje su            smenili novi modeli, lakši za korišćenje. Pogledajte kako da ih preuredite i date im novu                    namenu.


 

Dovoljno široke za vaznu, svećnjak ili drugi dekorativni predmet, ove interesantne police savršeno će se uklopiti kako u dnevnu, tako i u spavaću sobu, trpezariju ili hodnik, i pružiti im retro i šik izgled.

 

 

Potreban materijal:

 

Stari koferi

Deblja ploča od drveta (približno 20x60 cm po jednom koferu)

Krep traka za krečenje (ili neka druga koja se lako skida)

Testera za metal

Libela

Bušilica

Tiplovi

Šrafovi

Šrafciger

 

 

Način izrade:

 

1.  Izvadite platno kojim je obložena unutrašnjost kofera. To će vam olakšati presecanje kofera i smanjiti nered prilikom tog procesa. Postava se relativno lako može izvaditi – uzmite jedan ćošak i vucite.

 

 

2. Odredite kolika će biti širina police, pa izmerite kofer, a zatim zonu koja će se seći oko celog kofera oblepite trakom. Preko trake markerom iscrtajte preciznu liniju po kojoj će ići rez. Traka će sprečiti da sečivo ošteti površinu kofera.

 

 

3. Pretesterišite kofer na označenom mestu. Većina starih kofera ima metalnu traku po sredini na mestu gde se sklapa, pa za presecanje treba koristiti testeru za metal.

 

 

4. Napravite drveni panel koji ima dve svrhe: predstavlja potporu da se otvor kofera ne bi ulegao i osnovu koja će držati kofer na zidu. Izmerite otvor kofera i isecite komad ploče odgovarajućih dimenzija.

 

 

Ako je vaša ploča tanka, pa nije dovoljno široka da se za nju direktno šrafovima pričvrste koferi, na njene ivice ukucajte manje komade ploče od iverice kao što je prikazano na slici. Ako imate široku ploču, izostavite ivericu.

 

 

5. Postavite drveni držač na zid tako što ćete probušiti odgovarajuće rupe na ploči i zidu. Postavite tiplove i šrafovima pričvrstite ploču za zid. Zatim zašrafite kofer za ploču i vaša polica je gotova.

 

 

Foto: knife141/instructables.com / redhenhome.blogspot.rs