PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet fenomenalnih drvenih dekoracija za vaš dom

  • Objavljeno:
  • 29.4.2014

Ukoliko želite velike promene sa minimalnim ulaganjima, idealno rešenje je da neke od komada nameštaja ili detalja u domu izradite sami. Drvo je odličan izbor, jer pored toga što je kvalitetan prirodni materijal, zahvalan je za obradu, deluje dekorativno i u dom unosi toplinu.

 

Predlažemo vam nekoliko ideja, a za njihovu realizaciju vam je potreban uobičajeni alat – ekseri, čekić, bušilica, poneka drvena letvica i žica. Brzo ćete izraditi zanimljive funkcionalne predmete poput polica ili čiviluka, a ukoliko želite da unesete prolećne boje u svoj dom – malo akrilne farbe i jedna četka biće vam dovoljne da napravite čudo.

 

1. Dekorativan gelender

 

Ako se vaše stepenište u kući jednom stranom oslanja na zid, učinite ga bezbednijim i praktičnijim dodajući mu jednostavan gelender. Pronađite u prirodi zgodnu veliku gredu koja lepo izgleda i jednostavno je pričvrstite na zid. Izbušite rupu u zidu, prčvrstite tiplove i povežite sa drvetom. Toplo drvo i njegov dekorativni efekat učiniće čudo u minimalističkom monohromatskom okruženju.

 

 

2. Tabure iz prirode

 

Ukrasni taburei idealno se uklapaju i u eksterijere i u enterijere, a prave se vrlo lako. Jedino što je potrebno je da deblje stablo isečete tako da stoji pravo i stabilno, a kako bi na njemu moglo lepo da se sedi. Pustite mašti na volju i sašijte zanimljive mekane jastučiće, kako biste ovaj detalj iz prirode učinili udobnim komadom nameštaja.

 

 

3. Klupica u predsoblju

 

Staru klupu za predsoblje možete osvežiti farbanjem u željenu boju, a iznad napravite štosni ukras koji je i praktičan. „Čiviluk“ za ključeve napravite od rustične drvene grane veće dimenzije, a najbolje je ako je zanimljivog oblika. Zakačaljke pričvrstite ekserima.

 

 

4. Dekorativni čiviluk

 

Pričvrstite alke za plafon, žicom povežite alke i jaku drvenu granu koju možete pronaći bilo gde u prirodi. Ovaj krajnje neobičan i zanimljiv čiviluk ukrasiće vašu sobu.

 

 

5. Mobilne police

 

Police možete praviti na različite načine. Ukoliko ne želite da bušite zid i fiksirate police, napravite jednostavnu drvenu konstrukciju na koju ćete poređati police, napravljene od jednostavnih letvica. Trouglastu konstrukciju pričvrstite tiplovima, a ne zaboravite da ih spojite i pri dnu, radi veće stabilnosti. Odredite raspon polica i na ta mesta uštrafite police, koje možete prefarbati u boju po želji, kako bi dale kontrast ostatku drvene konstrukcije.