PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Osveživač za kuću s mirisom po želji

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Umesto kupovnih osveživača, a uz malo truda i kreativnosti i vaš prostor može zamirisati baš onako kako ste oduvek želeli. Sve što vam je za to potrebno su eterično ulje, dve čaše vode, želatin, boja za hranu i malo soli. Teglu možete ukrasiti trakama ili sitnim detaljima i tako napraviti originalan poklon.

 

Sastojci:
- 2 čaše vode
- paket želatina u listićima
- 15 do 20 kapi eteričnog ulja po izboru
- 1 do 2 kašičice soli
- boja za hranu

1. Zagrejte i izmešajte čašu vode, eterično ulje i boju za hranu. Čim provri smesu sklonite s vatre.

2. Rastopite želatin i so u vodi i potom u tu mešavinu dodajte čašu hladne vode. Dobro promešajte, ali lagano da se ne stvori pena.


3. Prebacite smesu u teglu, koju ste prethodno temeljno očistili, i ostavite je nekoliko dana kako bi se želatin u potpunosti učvrstio. Proces možete ubrzati ukoliko teglu stavite u frižider. Kada se smesa ohladi teglu zatvorite poklopcem  i otvorajte je po želji ili je držite otvorenu kako bi se miris širio prostorijom.

Na ovaj način moguće je napraviti i osveživač u nekoliko slojeva boje. Postupak je isti s tim što pre nego što stavite novi sloj morate paziti da se prethodni ohladio i učvrstio. Takođe, po želji ih možete ukrasiti trakama, šljokicama, školjkama ili kamenčićima različitog oblika i napraviti originalan poklon.