PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Od vešalice do police za nakit

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Uz malo mašte dostrajale vešalice u vašem ormanu mogu dobiti sasvim novu ulogu. Drvene vešalice mogu vam poslužiti za odlaganje nakita i marama, a žičane za knjige i ukrase.

 

Stare vešalicu za odeću koje vam u ormaru samo zauzimaju mesto, mogu biti odlično mesto za organizaciju nakita. Potrebno je da na drvenu vešalicu zakačite manje eksere s razmakom od jednog centimetra kako se nakit ne bi zapetljavao. Po želji, vešalicu možete prethodno prefarbati kako bi se bolje uklopila u vaš enterijer ili, pak, preko nje staviti platno ili maramu koju više ne koristite.

Osim za nakit, vešalice vam mogu poslužiti i za odlaganje marama, ešarpi i šalova. Možete ih vezati direktno na vešalicu ili iskoristiti alke sa zavese za tuš i provući ih kroz njih, kako bi marame uvek bile uredno posložene. 

Drvene vešalice mogu poslužiti i kao mesto omiljenih fotografija, dečjih crteža ili čestitki. Vešalicu najpre treba obojiti ili ukrasiti, a zatim štipaljkama za veš na njih zakačiti dragocene uspomene.

Od žičane vešalice možete napraviti stalak za knjige ili časopise. Stisnite vešalicu rukama tako da se gornji i donji deo spoje i potom uglove okrenite spolja, a kukicu prema dole. Po želji, vešalicu možete obojiti ili, pak, oblepiti trakom u boji. 

 

Drvene vešalice u kupatilu iskoristite kao držače za peškire. Okrenite ih tako da kukica pada prema dole i stavite na zid. Na sličan način možete ih upotrebiti i u kuhinji. Uzmite komad platna, preklopite ga do trećine kao da sklapate pismo i sašijte ivice. Preklop prebacite preko vešalice i sašijte. U torbicu možete odlagati krpe, ali i kuhinjske sitnice.