PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Od obične do fantastične komode u samo 5 koraka

  • Objavljeno:
  • 17.6.2020

Farbanje je jednostavan i proveren način kako možete stari komad nameštaja da osvežite i pružite mu šansu da se uklopi u moderan enterijer, a ujedno je i dobra opcija ukoliko želite da novi komad nameštaja prilagodite svom stilu i bolje ga uklopite u dizajn postojećeg enterijera.

 

Otkrivamo vam sjajnu ideju za transformaciju drvene komode u pet jednostavnih koraka.

 

Potreban materijal:

 

Kreda farba za nameštaj u mat beloj boji

Farba za nameštaj u zlatnoj boji sa metalik sjajem

Farba za nameštaj u crnoj boji sa satenskim sjajem

Grafitna olovka

Zaštitne krep trake

Četke za farbanje

 

 

Način izrade:

 

1. Očistite komodu

 

Pre farbanja nameštaja potrebno je očistiti sve površine od prašine i masnih mrlja. Uzmite mekanu mikrofiber krpu i uklonite sve nečistoće.

 

 

2. Razredite boju

 

Uzmite manju količinu bele mat farbe i razredite je sa vodom. Najbolji odnos je ako u dve trećine farbe sipate jednu trećinu vode. Dobro izmešajte i nanesite na sve površine komode. Premažite sa jednim ili više slojeva farbe, po želji. Ostavite da se osuši.

 

 

3. Kreirajte šaru

 

Grafitnom olovkom najpre iscrtajte šaru preko prednje površine komode, a zatim po obeleženim mestima zalepite zaštitne krep trake tako da formiraju šare koje želite da dobijete kao krajnji rezultat.

 

 

4. Ofarbajte šare

 

Koristeći manje četkice za farbanje, ofarbajte svaki segment u boju po želji. Geometrijske šare na ovom primeru ofarbane su u belu, crnu i zlatnu boju, ali vi odaberite šare i kombinaciju boja koje se najbolje uklapaju u vaš enterijer. Sačekajte da se farba osuši.

 

 

5. Skinite trake

 

Tek kada se boja u potpunosti osuši, pažljivo uklonite sve trake.

 

 

Komodu po potrebi možete premazati transparentnim voskom koji će zaštititi drvo i učiniti ga otpornijim na grebanje ili vodu, što je dobra opcija ukoliko se radi o komodi za presvlačenje bebe.

 

 

Foto: Rust-Oleum/@threeboysandapinkbath