PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite lebdeću jelku u četiri koraka

  • Objavljeno:
  • 15.12.2016

Ako su vam dosadile tradicionalne novogodišnje jelke i tragate za impresivnom idejom koja će oduševiti ukućane i goste, pogledajte kako da veoma jednostavno napravite dekorativnu lebdeću jelku.

 


   Napravite mini jelke za dekoraciju radnog stola, polica i zida

 

   Pogledajte kako za svega nekoliko minuta možete da napravite tri sjajne mini jelke i oplemenite    novogodišnjim duhom svaki kutak svog doma, ali i radnog mesta.

 


 

Potreban materijal:

 

Deblji karton, dimenzija po želji

Farba u spreju

Metar

Kanap

Makaze

Zelena lepljiva traka

Silikonski  konac

Silikonski lepak

Metalna kuka  za kačenje

Novogodišnji ukrasi i lampice

 

Način izrade:

 

1. Izrežite koncentrične krugove od kartona

 

Položite karton na ravnu površinu. Pomoću čiode pričvrstite jedan kraj kanapa u centralni deo kartona. Mereći od centra, napravite oznake markerom na svakih pet centimetara, a zatim pomoću kanapa iscrtajte koncentrične krugove na obeleženim mestima. Makazama isecite krugove.

 

 

2. Ofarbajte krugove

 

Farbom obojite jednu stranu jelke u tamniju nijansu zelene boje. Pospite šljokicama i ostavite da se osuši. Ponovite sa drugom stranom kartonskih krugova, s tim što ćete ih ofarbati u svetliju nijansu zelene boje. Obložite ivice krugova zelenom trakom.

 

 

 

3. Okačite jelku

 

Učvrstite na plafonu ili nekom drugom pogodnom mestu metalnu kuku o koju će biti okačena jelka. Napravite osam rupica na svakom krugu i provucite po silikonski konac kroz svaku, ređajući krugove na jednakim rastojanjima od manjih ka većim. Silikonskim lepkom učvrstite krugove da ne skliznu niz konac.

 

 

4. Ukrasite jelku

 

Ukrase možete praviti sami kao što je prikazano u video uputstvu ili okačiti kupovne. Postavite novogodišnje lampice na jelku, a  za još veći efekat osvetlite jelku lampom.

 

 

 

Pogledajte detaljno video uputstvo za izradu viseće jelke i novogodišnjih ukrasa.

 

 

Foto: youtube screenshot / Paula Stephania

 

Ovaj predlog inspirisao je i mnoge naše čitaoce, među kojima je i Marina Jovičin koja nam je poslala fotografiju svoje jelke koja je inspirisana upravo ovim tekstom.

 

 

Ako smo i vas inspirisali, javite nam i pošaljite nam fotografije svoje jelke i rado ćemo ih podeliti sa svim drugim čitaocima.