PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite zanimljive čiviluke

  • Objavljeno:
  • 15.7.2014

U zavisnosti od toga kako je uređena vaša kuća i predsoblje, jednostavno i lako možete napraviti čiviluke koji će biti unikatni i zabavni. Mi vam dajemo nekoliko ideja, a po sopstvenom ukusu možete i da osmislite nove. Pored toga što su neophodni I praktični, čiviluci daju prostoru poseban karakter.

 

1. Drvo za kapute

 

Ako uživate u minimalističkom ambijentu, ovo drvo za kapute biće divan ukras u vašem domu, a vrlo ga je jednostavno napraviti. Za ovaj poduhvat potrebni su vam ovalni drveni klipovi i malo konopca, u boji i debljini po želji. Možete uzeti pet klipova, na primer, osloniti ih čvrsto na zemlju, usmeriti spiralno kao na slici i uvezati konopcem. Izgledaće jednostavno i svedeno, a ipak sofisticirano i dekorativno.

 

 

2. Obradujte najmlađe

 

Deca će biti oduševljena ako im u sobu postavite čiviluk sa životinjama. Saznajte koje su im omiljene i naslikajte ih na parčetu papira pričvršćenim za drvo. Ako niste vešti u slikanju i crtanju, napravite kolaž ili isecite sliku životinja i nalepite je na papir zalepljen na drvo. Zatim odaberite jednostavne plastične čiviluke i prema boji prilagodite životinji, tako da izgleda kao njihov rep.

 

 

3. Ispišite poruku dobrodošlice

 

Đačku tablu možete zakačiti na zid i na nju pričvrstiti kukice. Ukoliko želite, ispod možete pričvrstiti još jednu dasku sa kukicama, kako biste napravili više prostora za kačenje jakni. Ako postavite i klupicu, ovo će biti omiljeni kutak za spremanje za školu za sve male đake, a vaši gosti biće oduševljeni ovako šarmantnim predsobljem.

 

 

4. Jednostavnost pre svega

 

Na zid tiplovima pričvrstite jednostavne drvene zakačaljke. Izgledaće kao da garderoba lebdi na zidu, a zakačaljke se neće videti. Kada nema garderobe ove zakačaljke će delovati dekorativno. Drvene zakačaljke mogu biti različito obrađene ili izrezbarene, samo je bitno da ih lepo rasporedite i pričvrstite na zid.

 

 

5. Veslo kao čiviluk

 

Razmišljajte na drugačiji način, pa reciklirajte stare predmete u kući. Staro veslo će idealno poslužiti kao čiviluk. Ošmirglajte ga i prefarbajte u boju po želji, a naravno da će najlepše izgledati u mornarskom stilu. Nekoliko rustičnih zakačaljki pričvršćenih na ovo veslo delovaće vrlo lepo, a sve što je potrebno je da ga lepo pričvrstite za zid.

 

 

Foto: decoist.com