PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite "veselu" mini galeriju na zidu

  • Objavljeno:
  • 25.2.2015

Da biste kreirali galeriju u svom domu nisu vam potrebna dela poznatih slikara, već malo truda i kreativnosti. Ne morate da budete umetnik da biste napravili dobru sliku, pa potpuno sami možete napraviti galeriju slika i svom domu dodati malo boje i stila.

 

Sledite upustva iz video tutorijala i napravite sami mini galeriju koja će vam izmamiti osmeh na licu svaki put kad je pogledate.

 

Potreban materijal:

 

- Ramovi za slike

- Raznobojne tkanine

- Samolepljivi papir ili nalepnice za zid

- Šabloni za stencil

- Lepak u spreju

- Boja za staklo

- Marker

- Makaze ili skalpel

 

Način izrade:

 

1. Rasklopite ram za slike. Izvadite pozadinu rama i iskoristite je za izradu novog šablona. Markerom preslikajte oblik na tkanini i isecite ga oštrim makazana. Peglom ispravite neravnine, a zatim tkaninu zalepite za pozadinu rama.

 

2. Kada se lepak osuši i tkanina u potpunosti zalepi za pozadinu, sklopite ram u početnu poziciju.

 

3. Nacrtajte ili prekopirajte dizajn svoje nove slike na samolepljivi papir. Za početak koristite jednostavnije forme. Da biste nacrtali i potom isekli stensil Ajfelove kule potrebno vam je puno vremena i strpljenja, ali je ishod vredan truda. Skalpelom ili makazama isecite dizajn, pa ga nalepite na staklo sledeći uputstvo u video tutorijalu.

 

4. Ukoliko niste vešti u crtanju, sliku možete dizajnirati pomoću šablona za stensil. Pre nego što započnete izradu, očistite staklo i šablon. Lepkom u spreju poprskajte poleđinu šablona i sačekajte minut da postane lepljiv, a zatim ga postavite na staklo i preko njega sunđerom nanesite boju. Pažljivo sklonite šablon pre nego što se boja osuši.

 

5. Umesto da ih sami pravite, možete kupiti nalepnice za zid ili ih odštampati po već pripremljenom dizajnu u foto-kopirnici. Nalepite ih na staklo i uklopite sa novom pozadinom. A ako galeriji želite da date i ličnu notu svojoj galeriji i opmelenite je dragim uspomenama, naučite kako da preslikate fotografiju na drvo i tako omiljene fotografije pretvorite u savršen ukras za kuću.

 

Pri kreiranju galerije možete koristiti iste ili ramove različitih boja i dizajna. Izbor je na vama. Ali pre nego što slike postavite na zid, napravite plan. Izlaganje umetničkih dela može biti stresan posao, ali uz savete stručnjaka možete napraviti galeriju poput profesionalca. Pogledajte i kako da dekorišete zidove na krajnje neobičan način, takođe bez mnogo novca i uloženog vremena. 

 

 

Foto: Lifeannstyle.com