PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite unikatne svetlucave šolje

  • Objavljeno:
  • 11.1.2015

Većina nas dan započinje ispijanjem toplog napitka u omiljenoj šolji. Bilo da kafu ili čaj pijete sami ili sa članovima porodice i prijateljima, učinite taj mali ritual interesantnijim tako što ćete kreirati set jedinstvenog dizajna.

 

Potreban materijal:

 

Stare šolje

Samolepljiva traka

Četkice          

Lepak

Lak za dekupaž sa šljokicama.

 

 

Način izrade:

 

1. Šolje najpre operite, dobro obrišite krpom, a zatim samolepljivom trakom obeležite deo za dekoraciju. Ne zaboravite da oblepite i dršku kako biste zaokružili dizajn svoje nove šolje.

 

 

2. Četkicom nanesite lepak i lak za dekupaž ispod samolepljive trake i nežno pospite šljokice. Traku uklonite sa šolje dok se lepak ne osuši.

 

 

3. Šolje potom ostavite da se suše najmanje osam sati, tako da dekorisani deo ne dodiruje površinu.  Kada se šljokice zalepe, četkicom nanesite tanak sloj lepka za dekupaž i pustite da se prirodno osuši. Isti postupak ponovite najmanje dva puta.

 

 

4. Kada ste osuši poslednji sloj lepka, šolje ostavite da još nedelju dana odstoje na sobnoj temperaturi. Na taj način šljokice neće otpasti sa površine čak ni prilikom pranja u mašini za sudove.

 

 

Ako obožavate originalne šoljice za kafu, pogledajte i kako izgleda savršena šoljice za ljubitelje računara, ali i inovativan dizajn luksuznih "Deviehl" šoljica.

 

Foto: sequinsareagirlsbestfriend.com