PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite sami držač za knjige

  • Objavljeno:
  • 5.12.2013

Držač za knjige nije samo praktičan, već i dekorativan element u enterijeru. Uz par saveta, možete ga napraviti i sami.

 

Materijal:
- čvrsti karton
- samolepljivi papir ili boje po želji
- četiri manje akrilne ploče
- lepak za akril, četkice za boju i makaze  

 

1. Zalepite akrilne ploče pod uglom od 90 stepeni. Akrilne ploče možete kupiti u radnjama u kojima se prodaje građevinski materijal, a u pojedinim od njih ih možete i iseći u željenim dimenzijama. Da bi se bolje spojile držite ih nekoliko minuta. Takođe, možete ih, dok radite ostale stvari, podupreti nekim teškim predmetom.  Poželjno je da, vaše bezbednosti radi, sve to vreme nosite plastične rukavice.

 

2. Na kartonu nacrtajte željeni oblik držača i potom ga isecite makazama. Na ovom primeru držač je izrezan u obliku žirafe, ali vi možete sami da odredite njegov oblik. Dok sečete karton, obratite pažnju da ivice modula budu glatke i pravilne. Loše izrezane delove možete ublažiti šmirglom, ali pazite da ne preterate.

 

3. Ofarbajte karton u boji po želji ili ga izlepite samolepljivim papirom. Ukoliko se odlučite da modul prelepite, obavezno istisnite sav vazduh kako bi njegova površina bila ravna. Naravno, možete kombinovati ove dve metode ili modul ukrasiti šljokicama, trakama, zalepiti školjke ili sitne kamenčiće.

 

4. Kada se boja modula osuši, a akrilne ploče čvrsto zalepe, spojite ih pod pravim uglom. Prilikom lepljenja, kao i u prethodnom slučaju, ruke zaštitite rukavicama.