PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite neobičan zidni sat

  • Objavljeno:
  • 3.10.2014

Pogledajte kako da bez mnogo muke napravite zanimljiv zidni sat. Mi vam dajemo nekoliko ideja, a vi izaberite omiljeni motiv i zabavite se pravljenjem časovnika.

 

Bilo da vam je potreban zidni sat za dečju, spavaću ili dnevnu sobu, osmislite motiv i zabavite se osmišljavanjem i kreiranjem. Sve ideje koje vam predstavljamo je jednostavno sprovesti u delo, a svakoj je zajedničko jedno – dovoljan će vam biti mehanizam bilo kakvog starog sata, a ostalo su sitnice koje možete da uredite po želji.

 

1. Sat kao uspomena

 

Ištampajte dvanaest omiljenih fotografija i postavite ih oko mesta gde na satu stoje brojevi. Mehanizam sa kazaljkama stavite na sredinu, a fotografije postavite stepenasto, tako da prave krug oko mehanizma. Najveći izazov će vam biti da precizno odmerite gde koja fotografija treba da stoji. Ako želite, fotogafije možete i da uramite, te će delovati još dekorativnije. Ako vam je zid jednobojan možete uklopiti različite i upečatljive ramove, a ako vam zid krase tapete, odaberite neupadljive ramove.

 

 

2. Retro domine

 

Sigurni smo da vam ovakva upotreba domina nije pala na pamet do sada. Domine postavite tako da vam brojevi na njima kazuju koliko ima sati. Princip je isti – samo iskoristite mehanizam nekog starog sata i oko njih  postavite domine. Možete ih pričvrstiti (zalepiti) na neko postolje koje ćete okačiti na zid poput regularnog sata. Možete i da ih samo pričvrstite na zid – okačite o ekser, zalepite na tapete, šta vam deluje najzgodnije. Videćete, svi će biti oduševljeni ovim retro „uradi sam“ satom.

 

 

3. Savršeni minimalizam

 

Minimalistiki uređen enterijer začinićete jednostavnim satom sa neupadljivim kazaljkama. Postavite samo ključne brojeve, a ostale brojeve zamenite crticama. Model i materijal odaberite po želji – drvo ili metal.

4. Lego sat

 

Oduševite najmlađe drage osobe „Lego“ satom, a najlepše će biti ako i decu uključite u kreiranje ovog sjajnog sata. Potrebna vam je „Lego“ tabla i neke od njihovih fenomenalnih figurica. Odaberite figurice i pričvrstite ih na tablu. Deca će biti oduševljena, ali i mnogi koje bi ovo podsetilo na detinjstvo. Zato razmislite da ovo može da bude i savršen poklon za nekoga ko voli „Lego“ kockice – nabavite neku staru i vrednu kolekciju i od figurica napravite zidni sat. Sjajan poklon!

 

 

5. Dobar štos

 

Nimalo glamurozan, ali ovakav sat izgledaće zabavno i dobro će se uklopiti u enterijere uređene u stilu industrijskog dizajna. Raznobojne plastične viljuške i kašike pričvrstite na mehanizam sa kazaljkom i budite sigurni da će privući pažnju svih koji ga ugledaju.

 

Foto: gadgethouse.nl / brit.co / exitodesign.pl