PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite mirišljave praznične ukrase

  • Objavljeno:
  • 28.11.2017

Upotrebite štapiće cimeta da napravite originalnu dekoraciju za dom i ujedno unesete mirise koji će doneti duh praznika u vaš dom.

 

Mirisni venac od narandže i cimeta

 

Štapići cimeta i kriške sušene narandže su savršena kombinacija mirisa koja najavljuje praznične dane. Upotrebite ih da napravite dekorativni venac tako što ćete dvanaest štapića povezati tako da kreiraju je dan ornament, a zatim na venac naizmenično ređati kolutove narandže i ornamente.

 

Foto: jojotastic

 

Ornamenti od štapića cimeta

 

Ornamente od štapića koje ste koristili za venac možete upotrebiti i kao pojedinačne ukrase koje možete okačiti na jelku ili ulazna vrata. Za svaki ukras potrebno je 12 štapića, tri drvene perle, kanap i dugačka igla.

 

           

           Foto: jojotastic

 

Zvezdice od cimeta

 

Simpatične zvezdice možete napraviti lako od pet štapica cimeta, grančica ariša i zvezdastog anisa. Grančice i cimet možete povezati  kanapom ili ih zalepiti silikonskim lepkom i na kraju ukrasiti anisom.

 

           

 

Simpatični ukrasi za jelku

 

Tri štapića cimeta, komad kanapa i kožne trake dovoljni su da napravite ove šarmantne ukrase za novogodišnju jelku. Možete ih dodatno ukrasiti šarenim kanapom koji ćete zalepiti ili zavezati oko jednog ugla.

 

Foto: tagandtibby

 

 

Aromatični kolačići

 

Iako nisu jestivi, ovu aromatični "kolačići" navešće će vas da poželite da ih pojedete. Napravite smesu od cimeta, jabuke, karanfilića, muskatnog orašćića, kardamona i lepka. Pomoću modle oblikujte kolačiće po želji, a koristeći slamku napravite rupe za kačenje. Ispecite kolačice, ukrasite ih i okačite.

 

Foto: Pomashdesign

 

Mirišljava dekoracija za sto

 

Sakupite šišarke i operite ih u vodi sa malo sapunice. Kada ih očistite, naprskajte ih mešavinom vode i esencijalnih ulja. Izložite u dekorativnoj korpi zajedno sa štapićima cimeta.

 

Foto: treasureinanearthevessel

 

Svetlucavi ukrasi za paketiće ili jelku

 

Na sličan način, koristeći istu smesu kao kod aromatičnih kolačića, možete napraviti mirišljave ukrase koje ćete zakačiti na poklončiće, venac ili jelku. Nakon što ispečete smesu, premažite lepkom jednu stranu ukrasa i pospite svetlucave šljokice.

 

            

            Foto: Adventures-in-making