PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite koktel bar u svom domu

  • Objavljeno:
  • 30.12.2014

Dolaze vam gosti? Pripremate se za praznike? Potrebne su vam kreativne, ali ne previše zahtevne i skupe ideje? Pogledajte 8 jednostavnih ideja kako da napravite zanimljiv koktel bar u svom domu.

 

Stari kredenac

 

Vrlo zanimljivo rešenje za kućni bar možete dobiti ako napravite kontrast između starog i novog. Recimo tako što bar smešten u vintidž kredenac ili drugi komad nameštaja postavite uz moderan zid okrečen u neku jarku boju. Tako ćete sa vrlo malo truda i praktično bez ulaganja dobiti originalan kutak za omiljeno pića.  

 

 

Police za knjige kao bar

 

Stare police za knjige mogu takođe poslužiti kao bar - potrebno je samo malo dobre organizacije pića, čak i bez previše kreativnosti. Jedan od načina na koji to možete učiniti prikazan je na fotografiji koja sledi.

 

 

Vintidž bar

 

Zanimljivo rešenje možete dobiti i tako što ćete postaviti raskošan bar na stari sto u trpezariji, a u pozadini postaviti vintidž cvetne tapete.

 

 

Egzotičan bar

 

Unesite elemente dalekih zemalja u vaš dom i pogledajte predlog dizajnerke Ešli Vitaker koja je za bar izabrala pločice koje odišu egzotičnim marokanskim šarmom.

 

 

Bar na prozoru

 

Ako živite u starim zgradama koje imaju debele zidove, odlično mesto za sezonski bar može poslužiti široka prozorska daska. Ovakav bar je idealan za prolećne i letnje zabave.

 

 

Elegantan bar

 

Koristite nežnu paletu boja da date prostoru starinski šarm, a jedno od najboljih rešenja je da zid okrečite u svetlucavu nijansu zlatne boje koja reflektuje svetlost i na taj način obezbedite zanimljiv prostor za mini bar.  

 

 

Art bar

 

Uz malo farbe i mašte možete kreirati interesantan art bar koji će posebno biti interesantan ljubitaljima umetnosti, a jedan od predloga možete pogledati na fotografiji koja sledi. Jedinstveno, neočekivano, zabavno.

 

 

Bar u košari

 

Zanimljiv bar možete napraviti koristeći samo komade starog nameštaja koji daju poseban šarm vašem enterijeru. Dobar primer pronašli smo u mestu Malibu, gde je na starinskom trpezarijskom stolu dizajner Lorens Rizkovski postavio svoje omiljene detalje – neobičnu lampu napravljenu od staklenog laboratorijskog instrumenta i staru korpu od pruća koja služi kao usputni bar.

 

 

Foto: housebeautiful.com