PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite fantastične svećnjake

  • Objavljeno:
  • 19.3.2014

Prijatna svetlost sveća menja atmosferu u enterijeru i nijansu koja u njemu dominira. Svećnjaci uopšte ne moraju biti skupi, dovoljna je dobra ideja i lako možete napraviti idealnu svetlosnu dekoraciju za vaš dom.

 

Svećnjake možete izraditi pomoću sitnica koje već imate u kući, kao što su staklo, drvo, perlice, kamenčići, dugmad, cveće, trake, mašne. Dobićete dekoraciju za svaku vrstu ambijenta – romantični, elegantni, opuštajući. Potrebne su vam ukrasne svećice koje se mogu kupiti u svim radnjama, i to u velikim pakovanjima. One su jeftine i dostupne u različitim bojama i mirisima, a dolaze sa praktičnom aluminijumskom opnom, pa se mogu koristiti samostalno ili ubacivati u svećnjake.

 

Način izrade je jednostavan – iskoristite stare čaše, vazne ili napravite ram od drveta. Male ukrasne sveće postavite u vinske staklene čaše sa stopom i dobićete elegantni ukras za sto. U staklenu vaznu punu vode potopite divlje bobice ili je ispunite plastičnim raznobojnim kuglicama. Kuglice sa sedefnim sjajem u crnoj i beloj boji izgledaće vrlo elegantno, kao biseri. Staklene tegle možete lepo ukrasiti mašnama napravljenim od starih heklanih stolnjaka i u njih ubaciti svećicu.

 

Svoje goste ćete potpuno iznenaditi ako u duboke staklene čaše ubacite tamne grančice drveta i kamenčiće. Do vrha čašu ispunite vodom i postavite svećicu da pluta po površini. Dašak prirode unećete u dom ako u čašu postavite šljunak, spustite orhideju i prelijte vodom, a svećicu postavite na vrh i romantično ukrasite sto.

 

Svetlost sveća umekšaće svaki prostor i učiniti ga romantičnim i elegantnim. Na vama je izbor materijala od koga ćete napraviti ove jednostavne ukrase, a vaši gosti će biti oduševljeni unikatnim i kreativnim svećnjacima.

 

 

Foto: stylelovely.com / vivaterra.com / maudinteriors.com / etsy.com