PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kućni predmeti od plutanih zatvarača

  • Objavljeno:
  • 1.4.2014

Od plutanih zatvarača možete napraviti fenomenalne podmetače, poslužavnike, memorijske table, pa čak i svećnjake, ili ih prosto možete iskoristiti za ukrašavanje predmeta. Pluta je pri tom izuzetno dobar izolator i materijal pogodan za uklapanje i pričvršćivanje.

 

Za ovakav poduhvat dovoljno je malo lepka, skalpel i eventualno lenjir, kako biste adekvatno „ukrojili“ svoje “uradi sam” delo.

 

Postoji nekoliko zanimljivih i praktičnih načina da upotrebite plutu, a najčešće se koristi najjednostavniji način - poređajte zatvarače na stari poslužavnik, povežite ih i pričvrstite lepkom i već zalazite u domen kreativnosti. Ako želite da budete praktični umetnite zatvarače ispod držača na poklopcu za šerpe i ovim malim trikom izbegnite vruće drške.

 

Starim drvenim stolicama možete udahnuti novi život na lak način. Sedalni deo obložite horizontalno položenim zapušačima, pričvrstite ih jakim lepkom i dobićete zanimljive i udobne retro stolice.

 

Plutajući zatvarači mogu biti i originalan detalj u kupatilu - otirač pored tuš kabine jednostavno zamenite prostirkom od plute i dobićete praktino i zanimljivo rešenje. Potrebno je samo da na drveno postolje sa ramom vertikalno poređate zapušače i povežite ih lepkom.

 

Ako želite da zaštitite pod od oštećivanja obložite nameštaj filcom koji ćete sami napraviti tako što ćete iseći zatvarače na kolutove debljine 5 milimetara i zalepite ih na odgovarajuće mesto.

 

Ako želite da se poigrate bojama, ofarbajte plutane zatvarače u razne pastelne nijanse i zalepite ih unutar zanimljivog rama. Na ovu lepu i dekorativnu memorijsku tablu čiodama možete pričvrstiti svoje poruke ili, pak, ključeve koje ćete sortirati i okačiti tako da vam budu na dohvat ruke.

 

Da biste napravili ove korisne sitnice nije potrebno posebno umeće, pa od sada ne bacajte zatvarače već im pronađite novu funkciju. Odvojite malo vremena i osmislite one koje su idealne za vaš dom.

 

 

Foto: pinterest.com / diy-enthusiasts.com / snappypixels.com / ikeahackers.com / cremedelacraft.com